Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

FBM Anagenissis Personal Clinic ~ time for a Review

 Αγαπώ το Beauty Blogging!!!

Εκτιμώ τη μοναδική αυτή ευκαιρία που μου δίνεται να ανακαλύπτω νέες εταιρείες, νέα προϊόντα. Λατρεύω την στιγμή που ανοίγω μία νέα συσκευασία και αρχίζω τις δοκιμές και τις συγκρίσεις. Νιώθω πως εκείνη τη στιγμή ανακαλύπτω ένα καινούργιο, μοναδικό κόσμο. Στόχος μου είναι ασφαλώς, να σου δώσω μία ολοκληρωμένη άποψη για το προϊόν που έχω στα χέρια μου. Το ξέρεις άλλωστε πως θέλω να μοιράζομαι μαζί σου μόνο τα καλύτερα! 

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν γνώρισα μία νέα εταιρεία που ακούει στο όνομα 



είναι ελληνική και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα πριν από περίπου 3 χρόνια.  Στη φιλοσοφία και τους στόχους της είναι να σκέφτεται τον πλανήτη και το άτομο δημιουργώντας προϊόντα που επιφέρουν την ισορροπία στο πρόσωπο, το σώμα, την ψυχή και το περιβάλλον.

Χρησιμοποίησαν κορυφαίους χημικούς σε συνεργασία με εξιδεικευμένους αισθητικούς, με στόχο να δημιουργηθεί μια σειρά με καλλυντικά χωρίς συντηρητικά (άρα και parabens) και με τα καλύτερα αποτελέσματα για τη νεότητα και την υγεία του προσώπου και του σώματος. Επίσης δε περιέχουν προπυλενογλυκόλη η οποία έχει κατηγορηθεί για πιθανούς ερεθισμούς αλλά ούτε και παραφινέλαιο, το οποίο είναι πετρελαϊκό παράγωγο και δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει.

Τα φυτικά βλαστοκύτταρα, το βούτυρο καριτέ, το μέλι, η αλόη βέρα αλλά και πολλά ακόμα συνδυάζονται προκειμένου να μας δώσουν μια πλήρη σειρά για την καθημερινή μας περιποίηση.  

Και ενώ μπορεί το σημαντικότερο για μένα να είναι η χρήση ενός καλού προϊόντος, θα πρέπει να είμαι ειλικρινείς μαζί σας. Πάντα έλκομαι από τις πολυτελείς συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης. Με κάνουν να νιώθω σαν βασίλισσα καθώς αισθάνομαι ότι για λίγα λεπτά κάθε μέρα είμαι σε ένα δικό μου, μοναδικό κόσμο. H εταιρεία όμως αυτή μου έδωσε τροφή για σκέψη. Με βοήθησε να εκτιμήσω καλύτερα τα προϊόντα αυτά καθεαυτά και να της αναγνωρίσω ότι συνδυάζει την καλή ποιότητα ενώ ταυτόχρονα παραμένει συνεπής στη «πράσινη» φιλοσοφία. Γι' αυτό μειώνει στο ελάχιστο τις ποσότητες του χαρτιού. Έτσι δεν χρησιμοποιεί άσκοπα χάρτινες συσκευασίες, που συνήθως πετιούνται από την πρώτη στιγμή. Ακόμα και τα διαφημιστικά της έντυπα όμως είναι από ανακυκλώσιμο πλαστικό, ανακυκλωμένο χαρτί, αλλά και από χαρτί από βιολογικές ελεγχόμενες καλλιέργειες που δε προκαλούν καμία τοξικότητα στο περιβάλλον. 




Τι θα έλεγες όμως να δούμε αναλυτικά όλα όσα χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα;;;

  • Ορός Rejuvenate ~ Anti ageing face serum

Πρόκειται για μία εκτατική θεραπεία με αντιγηραντικό πεπτίδιο. Στόχος της είναι το δέρμα να γίνει πιο φωτεινό και να διορθωθεί  η κουρασμένη εμφάνιση του προσώπου. Ενώ ταυτόχρονα εξομαλύνει τις Ανρυτίδες, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνει τη μακροζωία των κυττάρων.


Στην αρχή αναρωτιόμουν αν όντως χρειάζομαι ένα τέτοιο προϊόν. Η αλήθεια είναι πως αν και μόλις 30 ετών έχω αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργώ αυτές τις λεπτές γραμμές έκφρασης στο πρόσωπό μου (δεν τις λέω ρυτίδες...). Σκέφτηκα λοιπόν πως αυτό το προϊόν ίσως καταφέρει να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μου. Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα πως είναι καλύτερο να διορθώνεις τα προβλήματα στην αρχή τους. 



Έρχεται σε γυάλινη συσκευασία με σταγονομετρητή και είναι λεπτόρευστο με ένα ελαφρύ ημιδιαφανές - λευκό χρώμα. Έχει ένα ευχάριστο και πολύ διακριτικό άρωμα πολυτέλειας που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι μέσα σε spa αν και διαρκεί πολύ πολύ λίγο. Δύο σταγόνες είναι αρκετές για όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Εγώ βάζω τις σταγόνες αυτές στα δάχτυλά μου και τα ακουμπάω ταμποναριστά σε όλη την επιφάνεια απολαμβάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το υπέροχο αυτό άρωμα. Ενώ λατρεύω το φως και τη λάμψη που δίνει στο πρόσωπό μου. Απορροφάται γρήγορα ενώ προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα μου για ότι θα ακολουθήσει. 

Και επειδή αγαπώ τις μάσκες δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω τις δύο που πιστεύω μου είναι και οι πιο απαραίτητες.


  • Revitilizing eye and face mask



Μάσκα ματιών και προσώπου για άμεση καταπραϋντική και συσφιγκτική δράση. Κάθε συστατικό της ενεργεί με ένα μοναδικό μηχανισμό κατά των παραγόντων που οδηγούν στο κουρασμένο βλέμμα και την πρόωρη γήρανση στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Το εκχύλισμα ash bark, τα ιχνοστοιχεία και η βιταμίνη Β3 τονώνουν φυσικά τη μικροκυκλοφορία και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο και την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Τα φυσικά εκχυλίσματα από αλόη, λευκό τσάι και αγγούρι προσφέρουν μια ξεχωριστή αίσθηση χαλάρωσης και δροσιάς αναζωογονώντας το δέρμα και το κουρασμένο βλέμμα.



Πρόκειται για μία δροσιστική μάσκα σε gel-ρευστή υφή χωρίς άρωμα αλλά και ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα που όμως δεν φαίνεται όταν η μάσκα απλωθεί σε όλο το πρόσωπο. Εγώ συνήθως την χρησιμοποιώ στα μάτια που είναι και το πιο ταλαιπωρημένο σημείο του προσώπου μου (3-4 φορές την εβδομάδα). Αφιερώνω στον εαυτό μου περίπου 20 λεπτά απόλυτης ηρεμίας είτε μετά από μία κουραστική μέρα είτε μετά από ένα ατελείωτο βράδυ μπροστά στον υπολογιστή και το κουρασμένο μου βλέμμα αποκτά λάμψη και ζωντάνια. 

  • ACN spot free Cream Mask


Για το υπόλοιπο πρόσωπό μου χρησιμοποιώ μια μοναδική κρέμα-μάσκα με φυτικό εκχύλισμα, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινολικά οξέα γνωστά για αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ρυθμίζει τη σμηγματόρροια και δρα ως στυπτικό  ενώ βελτιώνει και τους διασταλμένους πόρους. 




Η αλήθεια είναι πως τον πρώτο καιρό το προϊόν αυτό μου ήταν απαραίτητο μόνο για την περιοχή κοντά στη μύτη που έχω και μεγάλους πόρους και σμήγμα. Το άγχος όμως και η κούραση των τελευταίων εβδομάδων είχε σαν αποτέλεσμα η μάσκα αυτή να αποτελεί ένα από τα πιο αναγκαία, αν όχι το πιο αναγκαίο προϊόν περιποίησης του προσώπου μου. Με βοηθάει ακόμα και σε εκείνα τα εσωτερικά σπυράκια που πονάνε πολύ και είναι ικανά να χαλάσουν την εμφάνισή μου αν δεν τα περιποιηθώ όπως πρέπει. Έχει τέλος ελαφριά και εύκολα απορροφήσιμη υφή ενώ συνδυάζεται με ένα ελαφρύ άρωμα που διαρκεί για λίγη ώρα. 

  • Soothing Cream ~ Καταπραϋντική Κρέμα

Απαλή, καταπραϋντική κρέμα κατάλληλη για την αντιμετώπιση των ερεθισμών. Με εκχύλισμα centella asiatica πλούσιο σε ταννίνες που ενισχύουν τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου στους ινοβλάστες (ελαστικότητα) και τριτερπενοειδή, όπως το γνωστό madecassic acid, που προσφέρει ήπιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην αποκατάσταση της επιδερμικής στοιβάδας. Ο χυμός Αλόης και η βισαπολόλη καταπραΰνουν τους ερεθισμούς ενώ το έλαιο αμυγδάλου και η πανθενόλη ενυδατώνουν και αφήνουν το δέρμα απαλό.


Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό. Είναι πολυχρηστική καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές περιπτώσεις. Εγώ στην αρχή την χρησιμοποίησα σε συνδυασμό με την ACN spot free skin κρέμα μάσκα στο πρόσωπο και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Αργότερα την χρησιμοποίησα όταν ερεθίστηκαν τα χέρια μου από το κρύο αλλά και σε ένα έντονο peeling που έκανα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μωρά ενώ είναι εξαιρετική και για την αντιμετώπιση των ερεθισμών που δημιουργεί το ξύρισμα ή η φωτόλυση. Η κρέμα αυτή έχει αποκτήσει πλέον μία θέση όχι μόνο στην καρδιά μου αλλά και στο γραφείο μου!



Έχει ένα πολύ ελαφρύ άρωμα που μου θυμίζει κάτι από την παιδική μου ηλικία, έχει όμως και μία πολύ παχιά υφή. Η ιδιαίτερη υφή της δημιουργεί ένα αδιάβροχο προστατευτικό φιλμ που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας στο δέρμα. 

  • Κρέμα Χεριών

Το τελευταίο προϊόν που δοκίμασα είναι μία κρέμα χεριών με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Εμπλουτισμένη με βιταμίνη C που είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των μελοχρωματικών κηλίδων. 



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι εναλλαγές αυτές του καιρού έχουν κάνει τα χέρια μου ξερά και άγρια. Χρειάζομαι λοιπόν όλη τη φροντίδα που μπορώ να τους προσφέρω. Η κρέμα αυτή μου αρέσει γιατί αφήνει τα χέρια μου απαλά ενώ απορροφάται και πολύ γρήγορα ώστε να μπορέσω να συνεχίζω με τις ασχολίες της καθημερινότητάς μου. Όταν δεν την βρίσκω απάνω στο γραφείο μου, συνήθως βρίσκεται στο τραπεζάκι του σαλονιού δίπλα από τη θέση της μαμάς μου και αυτό γιατί μόλις διάβασε ότι προστατεύει από την εμφάνιση των μελοχρωματικών κηλίδων έγινε από τις αγαπημένες της!


Και επειδή η πρώτη μου επαφή με την εταιρεία αυτή με άφησε απολύτως ικανοποιημένη έχω βάλει και μερικά ακόμα προϊόντα στην wish list μου!

Εσείς την γνωρίζατε την εταιρεία;;; Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα της;



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
  • Ορός Rejuvenate ~ Anti ageing face serum 
τιμή 67€, ποσότητα 30ml, διάρκεια ζωής 12 μήνες
  • Revitilizing eye and face mask 
τιμή 45€, ποσότητα 50ml, διάρκεια ζωής 12 μήνες
  • ACN spot free Cream Mask
ποσότητα 50ml, διάρκεια ζωής 12 μήνες
  • Soothing Cream ~ Καταπραϋντική Κρέμα
τιμή 9,90€, ποσότητα 40ml, διάρκεια ζωής 12 μήνες
  • Κρέμα χεριών
ποσότητα 50ml, διάρκεια ζωής 12 μήνες

Συστατικά:

        
        









4 σχόλια:

  1. Φαίνονται πολύ ποιοτικά και η υφή τους πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μας! Ομολογώ πως δεν την γνώριζα την εταιρεία...
    (Έχω κι έναν έρωτα με τις κρέμες χεριών!!!!)
    ;-)
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο άρθρο και φοβερά αναλυτικό. Δεν την ήξερα την εταιρεία αλλά νομίζω ότι πρέπει να της ρίξω μία ματιά... Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με επεισες και εσυ και ο καθρεφτης. Θα ψαξω αυτη τη μασκα για τα μάτια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook