Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

It's a school thing!!!

Δεν ξέρω για σας αλλά η Δευτέρα αυτή είχε κάτι από σχολείο... 


Μια βόλτα σε γνωστό εμπορικό κέντρο με έκανε να θυμηθώ ότι σε περίπου 10 μέρες οι μικροί μας μαθητές θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία. Ξεχίθηκαν βλέπετε στα μαγαζιά για να εφοδιαστούν με τα καινούργια τους τετράδια κανοντας αισθητή την παρουσία τους.

Όσο τους έβλεπα τόσο χαμογελούσα. Μου θύμισαν τα δικά μου παιδικά χρόνια. Το περίεργο είναι ότι ενώ δεν έτρεφα καμμία μεγάλη αγάπη για το σχολείο πάντα περίμενα να ξεκινήσει η χρονιά με μεγάλη ανυπομονησία. Η μαμά μου βλέπετε μου έπερνε καινούργια παπούτσια και τσάντα, έτσι για να πάνε όλα καλα. 


Πάντα έπερνα ένα καινούργιο ζευγάρι αθλητικά. Προτιμούσα τα έντονα χρώματα μιας και ήταν ακόμα πολύ καλός ο καιρός και κοντά στον Δεκέμβριο ήθελα να φοράω μαύρα. Έπερνα λοιπόν και ένα ακόμα ζευγάρι. Τι κι' αν μου έλεγαν οι δικού μου να αγοράζω κάτι πιο ουδέτερο στην αρχή της χρονιας. Ποτέ δεν τους άκουγα.



Κοίταζα βέβαια και τις μπαλαρίνες. Ξέρετε για τις ημέρες που δεν είχαμε γυμναστική. Ήθελα να πηγαίνω βλέπετε στο σχολείο περιποιημένη αλλά όχι υπερβολική. Η άνεση όμως ήταν πάντα πολύ σημαντική για μένα μιας και οι ώρες ήταν πολλές. Γι' αυτό επέλεγα να είναι μαλακές, με δερμάτινο πάτο και μία καλή σόλα.


Δώδεκα χρόνια σχολείου σημαιναν επίσης και δώδεκα διαφορετικές τσάντες αλλά και δώδεκα κασετίνες. Το κακό είναι ότι δεν κράτησα παρά μόνο την τελευταία. Πάντα όμως ήθελα να είναι γεμάτες χρώματα και καμιά φορά κινούμενα σχέδια! Δε με ένοιαζε τι θα έλεγαν όσοι θα την έβλεπαν. Ήθελα να την βλέπω εγώ και να γελάω. Όλοι άλλωστε θυμούνται ότι έφευγα τρέχοντας απο τις πανελλήνιες, όχι για να ελένξω τις απαντήσεις των θεμάτων αλλά να δω τα στρουφμάκια στην τηλεώραση. Με χαλάρωνε πολύ και ξέχναγα την πίεση των εξετάσεων. (Μπορείς όμως να γελάσεις με την καρδιά σου γιατί αυτό ήταν ένα πραγματικό γεγονός.... )




Όταν τέλος τα οικονομικά μου, μου το επέτρεπαν έπερνα και καινούργιο πορτοφόλι! Είναι βλέπετε από τις μεγάλες μου αδυναμίες! Πάλι βέβαια στο ίδιο μοτίβο. Ήταν απαραίτητα τα έντονα χρώματα. Το αστείο είναι ότι από τότε μου άρεσαν τα μεγάλα πορτοφόλια αν και τότε ήταν τις περισσότερες φορές άδειο... 




Και επειδή οι αναμνήσεις και η επιθυμία για ψώνια δεν τελειώνουν ποτέ τι θα έλεγες να μοιραστείς μαζί μου τις αγορές που έκανες εσύ κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιας;


Μέχρι την επόμενη φορά μην ξεχνάς να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου!!!


Οι φωτογραφίες είναι από το Spartoo






4 σχόλια:

  1. Με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης αρχίζει η back to school season :)
    Τώρα παίρνω αυτοκόλλητα και σφραγίδες για τα μικράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα! Τέλεια ανάρτηση!
    Κι εγώ πάνω-κάτω τα ίδια! (Με εξαίρεση τα στρουμφάκια! Εγώ... Φλιντστόουνς! χαχα!)
    ;-)
    Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε αγοράζαμε σάκα... τώρα τσάντα :) Πολύ ενδιαφέρον post! Μας γύρισες στα παλιά.... Είμαι σχετικά καινούρια blogger και θα χαιρόμουν αν έριχνες μια ματιά στο blog μου! http://www.stroumfitasmurf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook