Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η επιχείρηση λευκά δόντια ξεκινάει....

Καλημερα cupcakes!!!!

Τις τελευταίες δύο μέρες αναρωτιέμαι που πήγε ο ήλιος... Επειδή όμως τελευταία μιλήσαμε για πρόγραμμα, και επειδή τίποτα δεν μπορεί αν φωτίσει τη μέρα μας όδο ένα γλυκό και αστραφτερό χαμόγελο τις τελευταίες μέρες, απόφασισα να ξεκινήσω την επιχείρηση λευκά δόντια...


Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...




Δεν πίνω, δεν καπνίζω και παρά τους πολλούς καφέδες που ποστάρω κάθε πρωί στο facebook δεν πίνω παρά έναν κάθε 10 με 15 μέρες και αυτό γιατί ενώ μου αρέσει με πειράζει...

Παρά λοιπόν το ότι δεν κάνω τα πιο συνηθισμένα λάθη τα δόντια μου δεν είναι τόσο άσπρα όσο θα ήθελα...

Τον λόγο δεν τον ξέρω αλλά υποψιάζομαι ότι είναι απλά έτσι... γιατί ο οδοντίατρός μου μου είπε ότι κάποιο άλλο πρόβλημα δεν έχω...

Σκέφτηκά λοιπόν να κάνω λεύκανση δοντιών, όμως εκτός από το ότι είναι πολύ ακριβή, λένε ότι αν δεν γίνει σωστά καταστρέφει και το σμάλτο... ( Για να είμαι όμως ειλικρινής ο πρώτος λόγος είναι ο αποτρεπτικός για μένα γιατί έχω απόλυτη εμπιστουσύνη σε αυτό τον οδοντίατρο που πηγαίνω τώρα, και πιστέψτε αυτό για μένα είναι άθλος μιας και φοβάμαι τους οδοντίατρους ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολύ. )

Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω όποια φυσική μέθοδο υπάρχει για 2 μήνες...

Ένα τεστ 2 μηνών λοιπόν... Ενδιάμεσα θα σας λέω πως θα πάει και ελπίζω να δούμε μαζί καλά αποτελέσματα...

Τι ακριβώς θα κάνω αυτούς τους δύο μήνες;;;


Βήμα πρώτο:


Θα πλένω τα δόντια μου μετά από κάθε γεύμα. Όχι ότι δεν το κάνω τώρα δηλαδή. Αυτο το καινούργιο που θα προσθέσω είναι ότι θα τα περιποιούμαι και μετά από κάθε γεύμα ακόμα και αν είμαι εκτός σπιτιού. Ναι ναι εκτος σπιτιού. Πιστεύω ότι θα κάνει τεράστια διαφορα. Σε αυτό θα με βοηθήσει το μικρό και θαυματουργό πακετάκι από την GUM.


Είναι travel size, έχει μέσα ότι μπορεί να χρειαστώ και πλέον είναι πάντα μέσα στην μεγααααλή και ασφυκτικά γεμάτη τσάντα μου. Το θεωρώ επίσης ιδανικό και για ταξίδια μιας και έχει μέσα οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα  αλλά και οδοντικό νήμα και μεσοδόντια. Ότι δηλαδη χρειαζόμαι!!!!

Τα μεσοδόντια δεν ήξερα καν τι είναι μέχρι που ήρθε στα χέρια μου αυτό το πακετάκι από την Gum και τελικά είναι πολύ σημαντικό για την καταπολέμιση της πλάκας. Ο οδοντίατρος μάλιστα μου είπε ότι θα πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ ποια....

Βήμα δεύτερο:


Ώρα για την σόδα. Όχι όχι δεν εννοώ το αναψυκτικό. Η μαγειρική σόδα που πολλές από σας γνωρίζετε, χρησιμοποιείτε για την λεύκανση των δοντιών. Απλά βάλτε λίγη στο χέρι σας, προσθέστε λίγο νερό, βάλτε το μείγμα μέσα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας για 2-3 λέπτα. Ξεβγλάλτε και πλύντε κανονικά τα δόντια σας με την οδοντόκρεμά σας.

tip:
- αν φοράτε σιδεράκια ή τεχνητή οδοντοστοιχεία μην δοκιμάσετε την λύση της σόδας στα δόντια σας.
- μην χρησιμοποιείτε την μέθοδο αυτή πολύ συχνά. Μια φορά την εβδομάδα είναι υπερ-αρκετο.Ακόμα καλύτερα μια φορά κάθε 15 μέρες. Μην βιαστείτε να αποκτήσετε το λαμπερο χαμόγελο που επιθυμείτε γιατί οι υπερβολές μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί να καταστρέψετε το σμάλτο σας.
- Μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα για τουλάχιστον 12 ώρες μετά την χρήση της σόδας.

Πρόσοχή 
πριν αποφασίσετε την χρήση της σόδας για να λευκάνετε τα δόντια σας, ΡΩΤΗΣΤΕ τον οδοντίατρό σας. Εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας και ασφαλώς δεν έχω τις γνώσεις που έχουν οι οδοντιατροι. Όλα τα παραπάνω τα διάβασα ψάχνοντας σε αρκετές πηγές στο ιντερνετ και αποφάσισα να με δική μου ευθύνη να δοκιμάσω.

Βήμα τρίτο:

Μια φράουλα ή το άσπρο κομμάτι από μια φλούδα πορτοκάλι. Τρίβουμε τα δόντια μας με ένα απο αυτά για δύο λεπτά και ξεβγάζουμε το στόμα μας. Κάτι από τα παραπάνω θα δοκιμάζω 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το τι θα βρίσκω πρόχειρο μπροστά μου =)

Βήμα τέταρτο:


Οι τσίχλες απο εδώ και πέρα θα είναι χωρίς ζάχαρη! (Πάνε και οι θερμίδες...!!!!!!)

Βήμα πέμπτο:


Θα χρησιμοποιω καλαμάκι τις σπάνιες φορές που θα πιω κάποιο ποτό ή καφέ έτσι ώστε τα δόντια μου να μην έρχονται σε άμεση επαφή με χρωστικές που μπορεί να επιρεάσουν την λευκότητα των δοντιών μου.

Αυτά ήταν λοιπόν!!!

Ελπιζω ότι ο συνδιασμός όλων των παραπάνω θα με κάνει να δω καλά αποτελέσματα =)

Εσεις γνωρίζετε κάποιο τρόπο που βοηθάει τα δόντια μας να γίνονται λευκότερα; Αν ναι, μοιραστείτε τον μαζί μου και να είστε σίγουρες ότι θα τον δοκιμάσω και αυτόν =)

Stay tuned for updates beauties


Πρόσοχή 
πριν δοκιμάσετε το οτιδήποτε ΡΩΤΗΣΤΕ τον οδοντίατρό σας. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό οργανισμό και το κάθε τι μπορει να τον επιρεάσει διαφορετικά. Εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας και ασφαλώς δεν έχω τις γνώσεις που έχουν οι οδοντιατροι. Όλα τα παραπάνω τα διάβασα ψάχνοντας σε αρκετές πηγές στο ιντερνετ και αποφάσισα με δική μου ευθύνη να δοκιμάσω.


Follow me on

               
  

26 σχόλια:

  1. H giagia mou mou eixe pei trick me alati...Sofes autes oi palies...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλάτι ε;;;;;;;;;; θα το ψαξω και αν ειναι θα προστεθεί και αυτό στην λίστα μου! ευχαριστω!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ γιατί νομίζω ότι σόδα, αλάτι, λεμόνι κλπ τσούζουν και χαλάνε το ph άρα κινδυνεύει και το σμάλτο; Εγώ πριν 2 χρόνια χρησιμοποίησα ταινίες crest whitestrips και -αν και δεν είναι πανάκειες- αυτές σκοπεύω να ξαναπάρω(ebay, δεν κυκλοφορούν εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα, όχι δεν τσούζουν , τουλάχιστον αν δεν έχει κάποιος πληγή στο στόμα του. (το εχω δοκιμάσει κ το ξέρω... ) Τωρα απ'όσο διάβασα στο ιντερνετ δεν είδα να λένε ότι υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιείται η σόδα με μέτρο... μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά κάθε δύο εβδομάδες... αλλα πάλι ειδικός δεν είμαι γι'αυτό και είπα πως καλύτερα πριν δοκιμάσετε το οτιδήποτε να συμβουλεύτείτε τον οδοντογιατρό σας. Αυτοί σίγουρα ξέρουν καλύτερα. =)

      Όσο για τις ταινίες δεν τις ήξερα αλλά για να το λες εσυ θα τους δώσω σίγουρα μια ευκαιρία! =)

      Διαγραφή
    2. Αν τσούζουν τσέκαρε μήπως έχεις ουλίτιδα ή αν τα ούλα σου είναι για κάποιο λόγο ερεθισμένα. Γενικά, καλό είναι αυτά τα κολπάκια να μην τα χρησιμοποιούμε αν δεν λάβουμε συμβουλή από οδοντίατρο, γιατί θα πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν και το ιστορικό. Ξέρω άτομο που δεν πρέπει με τίποτα να κάνει λεύκανση ή να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε γιατροσόφι/προϊόν για να λευκάνει τα δόντια του, διότι το σμάλτο των δοντιών του είναι λεπτό/ευαίσθητο.

      Γενικά, λίγο τα φοβάμαι όλα αυτά με τα δόντια. Και αν γίνει κάτι που δεν μπορώ μετά να αλλάξω;;;Μένω σταθερήσε μία καλή οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, νήμα, μεσοδόντια και φυσικά την προγραμματισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο(λες να φταίει που η θεία μου είναι οδοντίατρος που μένω μόνο στις...ιατρικές μεθόδους;;)

      Διαγραφή
    3. Κοιτα εγω συμφωνω μαζι σου! Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό οργανισμό και το κάθε τι μπορει να τον επιρεάσει διαφορετικά. Εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας και ασφαλώς δεν έχω τις γνώσεις που έχουν οι οδοντιατροι οπότε το ειπα και θα το ξαναπω πως ΠΡΙΝ δοκιμάσετε το οτιδήποτε ρωτήστε τον γιατρό σας. Το οτι εγω δοκιμάζω κατι με δική μου ευθυνη δεν σημαινει οτι οτι ειναι απαραιτητα και το σωστο για σας, όπως στο παράδειγμα του γνωστού σου που δεν πρέπει να κάνει ούτε λεύκανση ούτε να χρησιμοπιήσει κάποιο άλλο τρόπο για να λευκάνει τα δόντια του.

      Η οδοντόβουρτσα, η οδοντόκρεμα το νήμα τα μεσοδόντια και φυσικά την προγραμματισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο ειναι ασφαλώς απαραίτητα για μια καλη στοματικη υγιεινή.

      (btw αυτός είναι ο λόγος που συμπαθεις τους οδοντιάτρους νομίζω =) )

      Διαγραφή
    4. Τους αγαπώ τους οδοντιάτρους, αρκεί να μην δω...ένεση. Άλλο κόλλημα έχω. Εμπιστεύομαι μ΄νο τη θεία μου και δεν θέλω να πάω σε κανέναν άλλον..αχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. polu wraia tips!!eidika auto me to kalamaki...8a to kanw ki egw!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. =) χαιρομαι που σου αρεσει! μακαρι να σε βοηθησει!!!!

      Διαγραφή
  4. ο λεμονι σιγουρα καταστρεφει το σμαλτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λεμόνι νομίζω πως αν δεν χρησιμοποιείτε συχνα και ξεβγάζετε δεν καταστρεφει... τωρα παλι δεν ξερω... =(

      Διαγραφή
  5. nICE post! χρησιμοποιώ σοδα που και που..με το καλαμάκι δεν το είχα συνειδητοποιήσει οτι μπορεί να βοηθάει..τόσο απλό..πολύ ωραίο το μικρό πακετάκι που χωράει στην τσάντα (Στη δικιά μου χρειάζεσαι πολύ τυχη για να βρεις κατι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα αυτό με την τσάντα πολυ που άρεσε! =)

      χαιρομαι που σου αρεσε το ποστ!

      Διαγραφή
  6. Δεν πίνω καφέδες, δεν καπνίζω, δεν πίνω αλκοόλ, (πωπω! Τί ξενέρωτη που είμαι!!!) πλένω μανιωδώς τα δόντια μου 2-3 φορές την ημέρα, αλλά το πάνλευκο χρώμα, δεν το έχω!!!
    Γνώριζα για τη φράουλα και αν θυμάμαι καλά, κάπου γύρω στην 5η-6η δημοτικού, τα βούρτιζα τα δόντια μου και με σόδα!!!
    Το πακετάκι από την GUM, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, αλλά μόλις το βρω, θα το αποκτήσω!!!
    Φιλάκιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε εγω! welcome to the club!!!!

      το πακετάκι της Gum είναι νομίζω must για μια γυναικεια τσαντα! θα με θυμηθεις!!!

      Φιλια!

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλά βήματα! Αλήθεια, το κουτάκι Gum πού το βρήκες ?

    xx
    FashionEvELand | FEEL
    http://fashioneveland.blogspot.gr/
    https://www.facebook.com/FashionEvELand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρέσουν! να σαι καλα!

      το κουτάκι μπορεις να το βρεις στα φαρμακεια που πουλάνε προϊόντα Gum . εμάνα μου το έδωσε η εταιρεία σε ένα event που ειχε γινει πριν κανενα μηνα περιπου. =)

      Διαγραφή
  8. Το κολπάκι με το καλαμάκι είναι πολύ καλό κ εύκολο να το ακολουθούμε όλοι :)
    Φιλιά!

    dreamofbeauty22.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βραβείο για το όμορφο μπλογκ σου http://getalocalife.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ αυτα τα δοντια...πρεπει ν κοψω το τσιγαρο κ ν ακολουθησω τις συμβουλες σου οπωσδηποτεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο με το τσιγάρο δεν το συζητω λολ έπεσες σε φανατική αντικαπνίστρια λολ

      Διαγραφή
  11. Και εγω δεν πινω συχνα αλκοόλ και καφέ, δεν καπνίζω, εχω περιορισει την σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοκολατα ε????????? μμμμμμμμμ τωρα με δυσκολεύεις. την εχω κόψει λόγο δίαιτας αλλά και πάλι ... δικιο έχεις πάντως!

      Διαγραφή
  12. Καφέδες δεν πίνω αλλά καπνίζω!!! Ναι ναι ξέρω είσαι φανατική αντικαπνίστρια αλλά τι να κάνουμε. . . Τα δόντια μου είναι σε μια μέτρια κατάσταση! Λευκά με τίποτα! Αλλά δεν τα λες & χάλια!!! θα το τσεκάρω πάντως!!! Σόδα & λεμόνι όντος με μέτρο καθαρίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook