Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

On-Line Shopping ~ WILOL

Καλημέρα Beauties!

Το σημερινό μου post θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που σας έχω συνηθίσει..... Ο λόγος; Μερικές καλές μου φίλες ( που είναι επίσης beuaty bloggers ) και γω αποφασίσαμε να γράψουμε όλες από ένα post που σκοπό θα έχει να σας δείξει τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε καλλυντικά  και όχι μόνο on-line.

Αυτό γιατί ενώ η κρίση έχει πλέον χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του σπιτιού μας αλλά και της τσέπης μας υπάρχουν προσφορές στο ίντερνετ άκρως δελεαστικές. Γιατί λοιπόν να μην πάρουμε αυτά που θέλουμε χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία;

Και επειδή μπορεί κάποιοι να βιαστούν και να πουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν στηρίζουμε την ελληνική οικονομία μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι αληθές. Στις μέρες μας υπάρχουν και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν έχουν σε κάτι να ζηλέψουν αυτά του εξωτερικού και μπορούν να προσφέρουν τα ίδια προϊόντα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από γνώστες σε όλους μας πολυεθνικές. Άλλες φορές μπορεί να τύχει τα προϊόντα που μπορεί εμείς να θέλουμε να μην υπάρχουν στην Ελληνική αγορά ή, η διαφορά να είναι τόσο μεγάλη που μια αγορά από το εξωτερικό να είναι η πιο συμφέρουσα.  

Τα προηγούμενα χρόνια οι αγορές μέσω ίντερνετ είχαν σχεδόν δαιμονοποιηθεί. 'Ολοι θεωρούσαν πως οι on-line πωλητές έχουν σαν μοναδικό στόχο να εξαπατήσουν τον κόσμο. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια   οι απόψεις αυτές έχουν ελαχιστοποιηθεί. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και πολλά από τα γνωστά μας καταστήματα που δημιούργησαν τα δικά τους   on-line stores.

Πάμε να δούμε λοιπόν τί πρέπει να προσέχουμε;


Ξεκινάμε με την βασική αρχή του shopping

  • Αγοράζουμε μόνο ότι έχουμε πραγματικά ανάγκη. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε μιας και δεν πληρώνουμε με μετρητά αλλά με κάρτα και μάλιστα με όλη την άνεση που μας προσφέρει ο καναπές μας. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσουμε την κάρτα. Για μεγαλύτερη μάλιστα ασφάλεια διαλέξτε προπληρωμένες κάρτες για τις αγορές σας ή και αντικαταβολή, αν ψωνίζετε από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα
  • Και αφού έχουμε βρει τι θέλουμε να αγοράσουμε πρέπει να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή. Υπάρχουν σελίδες οι οποίες ειδικεύονται στο να συγκρίνουν τιμές προιόντων  από καταστήματα που είναι εγγεγραμμένα σε αυτές. Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε από αυτά. Μια άλλη καλή λύση είναι να ψάξετε σε σελίδες όπως το ebay , το amazon , το play και το gumtree. Μπορεί να μην τις ξέρετε ή να μην τις εμπιστεύεστε για αγορές αλλά με μια βόλτα μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πόσο θα στοιχίσει αυτό που θέλετε να αγοράσετε. Η επιλογή του καταστήματος από το οποίο τελικά θα ψωνίσετε δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε πιο πριν να περιπλανηθείτε σε πολλές σελίδες.
  • Και εδώ έρχεται το ερώτημα " Είναι άραγε η πιο φτηνή επιλογή η καλύτερη; " Η απάντηση είναι ασφαλώς ΟΧΙ. Σε αυτό μπορεί να συντελούν πολλοί λόγοι. Μπορεί να προιόν να μην είναι αυθεντικό. με τα συν και τα πλην του ( δεν έχω σκοπό να κρίνω την επιλογή κάποιου να αγοράζει κάτι που δεν είναι αυθεντικό αρκεί να το πληρώνει και στην ανάλογη τιμή και να μην τον κοροιδεύουν ) . Μπορεί να έξοδα αποστολής προς την Ελλάδα να είναι πολλαπλάσια και να καταλήξετε να πληρώσετε παραπάνω, αν αυτό που θέλετε δεν είναι από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορεί αν έρχετε από  χώρες εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης να πληρώσετε τελωνείο, αν ξεπερνάνε οι αγορές σας ένα συγκεκριμένο ποσό, και να το πληρώσετε τελικά στην διπλάσια τιμή.
  • Όταν αγοράζετε από το εξωτερικό προσέξτε αυτό που θέλετε να είναι νόμιμο στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι απόλυτα νόμιμο σε άλλες χώρες αλλά όχι εδώ.
  • Διαβάστε τα σχόλια άλλων ανθρώπων που έχουν αγοράσει από τον πωλητή ή το κατάστημα που θέλετε προκειμένου να δείτε αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε πιο εύκολα το μέρος από το οποίο θα ψωνίσετε 
  •  Και αφού επιλέξατε αυτό που θέλετε έρχεται η ώρα της πληρωμής. Αν έχετε φόβο χρησιμοποιείστε προπληρωμένη κάρτα βάζοντας μέσα μόνο τα λεφτά που χρειάζονται για αυτό που θέλετε να κάνετε ή χρησιμοποιείστε το Paypal. Έναν από τις πιο ασφαλείς, κατά την προσωπική μου άποψη τρόπους πληρωμής. Στην ουσία με την χρήση του ο πωλητής δεν μαθαίνει ποτέ τον αριθμό της κάρτας σας. Το paypal την έχει μόνο. Τραβάει το ποσό της πληρωμής και του το δίνει. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά το paypal έχει και υπηρεσίες παραπόνων αλλά και επιστροφής χρημάτων.
  • Και κάπως έτσι θα κάνετε την πρώτη σας αγορά!!!
Σε αυτό το σημείο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις δύο τελευταίες μου εμπειρίες.

Αγορά κρέμας χεριών. Σε κοντινό φαρμακείο τα 50ml κοστίζουν 6εύρω
ενώ σε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην Πάτρα κοστίζουν 4ευρώ τα 70ml. Βέβαια εδώ υπάρχει το κόστος των μεταφορικών το οποίο όμως γλίτωσα καθώς με αγορές άνω των 18ευρώ τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι πλήρωσα παραπάνω καθώς σαν συμπλήρωμα αγόρασα το σαμπουάν και την κρέμα μαλλιών που μου είχαν τελειώσει και μέσα στην εβδομάδα θα αγόραζα, στην ίδια τιμή,  από το supermarket της γειτονιάς.....

Δεύτερη αγορά από το ebay αυτή την φορά. Πρόσεξα να έχω κλικάρει αριστερά στις επιλογές τους top rated sellers, βρήκα αυτό που ήθελα και έλεγξα τα μεταφορικά. Επειδή το κόστος ήταν μικρό δεν είχα πρόβλημα τελωνείου. Το αποτέλεσμα; Αγόρασα ένα eyeliner Kohl 6ευρώ. Από μια μάρκα που θεωρείται από τις καλύτερες στο είδος της και δεν έρχεται στην Ελλάδα την στιγμή που αντίστοιχα προϊόντα πουλιούνται στην χώρα μας από 8ευρώ και άνω. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έκανε 4εις μέρες να έρθει από Ινδία και εγώ έκανα 2 ώρες στο ταχυδρομείο. Η κοπέλα από την οποία τα αγόρασα αν και το έστειλε την επόμενη της πληρωμής ξέχασε να ανανεώσει το status μου με αποτέλεσμα να βλέπω ότι το προϊόν δεν έχει φύγει από Ινδία. Της έστειλα λοιπόν mail και μου απάντησε αμέσως ότι το είχε ήδη στείλει και απλά αμέλησε να ανανεώσει το προφίλ μου. Και έλεγε αλήθεια αφού την επόμενη κιόλας μέρα παρέλαβα το eyeliner.
Αν έχετε το οπουδήποτε πρόβλημα με τις αγορές σας από ebay μπορείτε να απευθυνθείτε στο Resolution Center τους ενώ αν το προιόν σας δεν φτάσει ποτέ ή δεν είναι αυτό που παραγγείλατε μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα βήματα που θα ακολουθήσετε σοτ παρακάτω link ebay problems.

Από το amazon εγώ δεν έχω εμπειρία οπότε θα περιμένω με χαρά τα post των άλλων Greek Beauty Bloggers για να τα μάθω.

Και για όσους είναι οπτικοί τύποι: Δείτε τα παρακάτω βίντεο ( αυτά είναι μόνο δύο. Αν ρίξετε μια ματιά ακόμα θα βρείτε κι' άλλα και έτσι τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα ;) )
                           


                          
Λοιπόν;;;;;; 
Πως σας φάνηκε το post μου; Ναι ξέρω... Βγήκε λίγο μεγάλο... Ελπίζω να μην σας κούρασα.... 
Μην ξεχάσετε να δείτε και τα αντοίστιχα post των άλλων κοριτσιών! Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε εξαιρετικά χρήσιμα. 

Περιμένω τα σχόλια σας!!!!!!!!!!!!!!!

(WILOL= what i learn on-line!)


16 σχόλια:

  1. Τελειο το post σου!
    Παρα πολυ ενημερωτικο!
    Εγω το Μαϊο ξεκινησα τις αγορες μεσω ιντερνετ, μεσω προπληρωμενης καρτας και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη!
    Εχω πετυχει απιστευτες διαφορες στην τιμη!
    Στα sephora στην Ελλαδα τα top coat και base coat απο OPI τα πουλαγαν 32 ευρω το ενα!!! Και στο ebay τα πηρα 12 ευρω τα δυο!!!!
    Αξιζει το ιντερνετ σιγουρα αλλα θελει ψαξιμο!
    Φιλακια!
    Miss Starshiny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ χαίρομαι που σου αρέσει! ελπιζω μονο να μην κουραζει τοοοοσο μεγαλο που ειναι... :D

      Διαγραφή
  2. Polu wraio to post kai enimerwtiko, egw pswnizw apo to 2006 online kai xrisimopoiw polu to Ebay, kai sxedon mexri rouxa pernw online apo Asos kai Romwe alla opws eipes thelei polu psa3imo kai kata tin gnwmi mou mono me paypal mporei na einai kaneis sigouros gia thema min dwsei ta stoixeia tou.
    Bravo sou gia to post!!!
    XXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω για τα καλα σου λογια! να σαι καλα!

      μπορεις αν θες να φτιαξεις κ συ το δικο σου post για τις εμπειριες σου απο το on-line shopping. θα μαζεψουμε μετα τα tag στις greek beauty bloggers. Μπορει να γραωει post οποια κοπελα θελει... απλα 3-4 ξεκινησαμε την ιδεα... Οι εμπειριες είναι παντα χρησιμες. Οσο πιο πολλες τόσο πιο καλα ;)

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το ποστ σου!! Συμφωνώ απολύτως με όσα λες, εδώ και 1-2 χρόνια έχω αρχίσει και ψωνίζω καλλυντικά online, τελευταία δοκίμασα και είδη οικιακής χρήσης και ρούχα. Είναι σίγουρα ωραίο να ψωνίζεις με την κολλητή σου και δε θα το σταματήσω για χάρη του online shopping αλλά αν βρω τα ίδια πράγματα σε καλύτερη τιμή σε online κατάστημα θα τα πάρω σίγουρα από εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχεις απολυτο δικιο. τπτ δεν μπορει να αντικαταστήσει τη βόλτα για ψώνια με την κολλητή μας αλλα πραγματικά υπαρχουν πολλες ευκαιριες που μπορουμε να εκμεταλευτουμε!
    happy shopping!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο το ποστ, θέλω να αρχίσω και εγώ τις αγορές μέσω e bay οπότε οι συμβουλές σου πιάνουν τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χρήσιμο το post σου. Σε έχω κάνει tag. Δες εδώ: http://beautystr.blogspot.com/p/blog-page_4801.html
    Φιλάκια beauty!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ ενημερωτικό ποστ!!! οντως ειναι πολυ ευκολο να παρασυρθεις και ειναι πολυ καλο να κανουμε ερευνα αγορας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι πραγματικά που ρο βρήκες χρήσιμο! στόχος όλων μας ήταν αυτό ακριβώς. να ενημερώσουμε... =)

      happy safe shopping!

      Διαγραφή
    2. Αγοράζω πολλά χρόνια τώρα από το ebay κ πραγματικά ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  8. Εγώ δεν το'χω τολμήσει ,μόνο μία φορά που ήθελα κάτι πάρα πολύ,δεν είχα βέβαια κανένα πρόβλημα αλλά γενικά δεν το συνηθίζω.Πάντως με κάτι τέτοια άρθρα έχω μάθει πολλά για το τι πρέπει να προσέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό post, γράφει ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις το online shopping. Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαι "ζεστά" με το θέμα εδώ και λίγο καιρό και διάβασα το κείμενο ψάχνοντας πληροφορίες για το Amazon. Δεν πειράζει που δε βρήκα κάτι, ελπίζω ότι σύντομα κάποια φίλη θα μας ενημερώσει σχετικά. Μου αρκεί που γνώρισα το ωραίο σου blog!
    Αν μου επιτρέπεις να προσθέσω ένα "λιθαράκι" στην ενημέρωση, να σας πω για το site "Stargirls Cosmetics" που έχω βρει, το οποίο ψάχνει μέσα στο ίντερνετ μόνο για αγορές καλλυντικών στα e-shops. Το βρίσκω πολύ εξυπηρετικό. Διεύθυνση:
    https://sites.google.com/site/stargirlscosmetics/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook