Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Πως να περπατας με τακουνια


Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές γυναικίες αδυναμίες.

Συνδιάζουν χρώματα, σχέδια, υφάσματα, υφές. Τραβάνε όλα τα βλέμματα και κύριος στόχος τους είναι να μας κάνουν να νιώθουμε πιο sexy και εντυπωσιακές από ποτέ.


picture borrowed from Scrubbing in

Και ενώ μπορεί η ιστορία τους να ξεινάει αιώνες πριν φαίνεται πως πρόκειται για μία μόδα που συνεχίζει με αμείωτη ένταση να κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε γυναικείο outfit!

Το σίγουρο είναι ότι κάθε γυναίκα που αποφασίζει να βγάλει από το κουτί της, τις δικές της γόβες θα πρέπει να ξέρει πως να τις περπατάει. Γι' αυτό και γω θέλω να μοιραστώ μαζί σου μερικά από τα πιο γνωστά και καλά δοκιμασμένα μυστικά για να σαρώνεις τα βλέμματα στο πέρασμά σου!

  • Practice makes us perfect λένε οι φίλοι μας, γι' αυτό ξεκίνα την εξάσκηση. Μερικά λεπτά κάθε μέρα θα σε κάνουν σύντομα να καταπλήξεις τους πάντες.
  • Δοκίμασε πρώτα παπούτσια με μικρότερο τακούνι. Γύρω στα 3-4 εκατοστά και σιγά σιγά δοκίμασε να το αυξήσεις.
  • Τα δερμάτινα παπούτσια είναι αυτά που και πιο άνετα στο περπάτημα είναι, και θα σου κρατήσουν περισσότερο, Το σημαντικό όμως είναι ότι στο τέλος θα πάρουν την φόρμα του ποδιού σου κάνοντας πιο σταθερό το περπάτημά σου.
  • Μην προσπαθείς να περπατήσεις γρήγορα. Τις πιο πολλές φορές φαίνεται σαν να μην μπορείς να τα περπατήσεις καθόλου.
  • Κάνε πιο πολλά μικρά βήματα. Όταν φοράς ψηλά παπούτσια έχεις μικρότερο διασκελισμό με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι περισσότερα και όχι μεγαλύτερα βήματα για να καλύψεις την ίδια απόσταση.
  • Προσπάθησε να πατάς όλο σου το πόδι στο έδαφος. Όπως θα έκανες και αν φορούσες ίσια παπούτσια. Πρώτα πρέπει να πατήσει σταθερά το τακούνι και στη συνέχεια το μπροστά μέρος. Αφού πατήσεις σταθερά, σήκωσε το άλλο πόδι.
  • Όταν θες να στρίψεις φορώντας ψηλά παπούτσια, προσπάθησε να περιστρέφεις το πόδι σου από το σημείο της φτέρνας σου. Έτσι η κίνηση είναι μικρότερη και πι ο ξεκούραστη.
  • Μην ξεχάσεις να φορέσεις τα καινούργια σου παπούτσια μερικές φορές μέσα στο σπίτι. Όχι μόνο θα τα συνηθίσεις καλύτερα αλλά θα μειώσεις και τον κίνδυνο να γλιστρήσεις αφού οι σόλες δεν θα είναι πλέον τόσο λείες.
  • Αν γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί να φοράς τα ψηλά σου παπούτσια για πολλές ώρες, προσπάθησε να τα βγάζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι και θα ξεκουράζεις για λίγο τα πόδια σου και θα τα βοηθάς να μην πρηστούν.
  • Τέλος μην ξεχνάς να ζητάς από το συνοδό σου την βοήθειά του όποτε την χρειάζεσαι. Άλλωστε του αρέσει και εκείνου να σε βλέπει να το φοράς τόσο όσο σου αρέσει και σένα! 

Αν όμως όλα τα παραπάνω αποτύχουν δεν έχεις παρά να προσποιηθείς. Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες δείχνουμε τόσο γοητευτικές όταν φοράμε ψηλά παπούτσια είναι γιατί νιώθουμε τεράστια αυτοπεποίθηση. Χαμογέλα λοιπόν και σκέψου πως είσαι η πιο όμορφη, η πιο εντυπωσιακή και όλα θα πάνε καλά!!!!!


12 σχόλια:

  1. Ω ναι!!Δίνουν πολύ αυτοπεποίθηση....όταν ξέρεις να τα φορέσεις όμως!!αλλιώς το θέμα είναι το λιγότερο αστείο!χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο ούτε ωραίο θέαμα όταν δεν τα καταφέρνουμε. Χρειάζεται όμως εξάσκηση και κάποιες φορές να συμβιβαστούμε με μικρότερο ύψος τακουνιού. Είναι όμως τόσο σικάτα και sexy!!!! I love my heels!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστές οι συμβουλές σου και πολύ χρήσιμο post :)

    www.beautyydust.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!! Η εξάσκηση είναι το σημαντικότερο κομμάτι.. από 'κει και πέρα το συνηθίζεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι! η αλήθεια είναι ότι τα ψιλοτάκουνα θέλουν προσοχή, εξάσκηση και μέτρο αλλά είναι τόσο μα τόσο εντυπωσιακό το περπάτημά μας με αυτά!

      Διαγραφή
  4. Έπρεπε να έχεις κάνει αυτό το όμορφο post το καλοκαίρι πριν το γάμο μου! Πέθανα με τα ψιλοτάκουνα! Μα γιατί όλα τα νυφικά παπούτσια να είναι τόσο άβολα; Κυρία όμως! Μόνο εγώ κατάλαβα πόσο υπέφερα! χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! Η αλήθεια είναι ότι τα ψιλοτάκουνα είναι τις πιο πολλές φορές πιο ψηλά απ'ότι θα έπρεπε, εσύ όμως έκανες πράξη το τελευταίο tip, χαμογέλασες και δεν άφησες κανέναν να το καταλάβει! ΑΛΑΘΑΣΤΗ μεθοδος! είμαι σίγουρη ότι θα ήσουν μία πανέμορφη νυφούλα! Να είσαι πολύ ευτυχισμένη!

      Διαγραφή
  5. Prepei na me deis na foraw takounia, oi filoi me apokaloun raper gt meta apo mish wra panw tous arxizw na sernomai kai na perpataw san na sigahka :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa εγω παλι νομιζω ότι εισαι αυστηρη με τον εαυτο σου. είμαι σιγουρη ότι θα περπατας υπεροχα! αν παλι εχεις δικιο και δεν τα καταφέρνεις fake it!!!!!! =)

      Διαγραφή
  6. Επειδή είμαι μια fortysomething που δεν έχει μάθει ακόμη να περπατάει με τακούνια, σου βγάζω το καπέλο για τις συμβουλές!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I love heels, I could never give them up...but I don't wear them every day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook