Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

My Beauty Sleep



Ελάτε αυτό το βράδυ να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο των παραμυθιών...

"Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα πανέμορφο μακρινό βασίλειο, ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα. Ήταν πολύ αγαπημένοι όμως η πίκρα τους ήταν μεγάλη γιατί δεν είχαν παιδιά. Μετά από πολλά χρόνια, απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και έκαναν μια γιορτή, στην οποία κάλεσαν τις επτά μοίρες για να κάνουν δώρα στο μωρό. Έκαναν όμως ένα τραγικό λάθος. Δεν κάλεσαν την γριά μάγισσα. Η μάγισσα όμως πήγε ακάλεστη στην γιορτή και επειδή δεν της έδωσαν ιδιαίτερη σημασία η οργή της όλο και μεγάλωνε... Αφού οι ευτυχισμένοι γονείς έδωσαν στο μωρό το όνομα Αυγή, οι έξι πρώτες μοίρες χάρισαν στο μωρό ομορφιά, καλοσύνη, γλυκύτητα, ωραία φωνή, εργατικότητα και αρετή, η έβδομη όμως άφησε την γριά μάγισσα να δώσει πριν από αυτήν το δώρο της. Η γριά έδωσε στο μωρό μια κατάρα που έλεγε πως προτού κλείσει τα δεκαέξι της χρόνια θα τρυπήσει το δάχτυλό της στο αδράχτι μιας ανέμης και θα πεθάνει. 
Οι γονείς της απελπίστηκαν και ζήτησαν από την έβδομη μοίρα να πάρει την κατάρα, αλλά εκείνη δεν μπορούσε να την ακυρώσει, παρά μόνο να την ελαφρύνει, έτσι αντί να πεθάνει  η πριγκίπισσα Αυγή θα κοιμόταν για εκατό χρόνια και θα ξυπνούσε μόνο από το φιλί ενός πρίγκιπα. Ο βασιλιάς διέταξε να κάψουν όλες τις ανέμες του βασιλείου. Κανείς δεν τόλμησε να αρνηθεί μιας και όλοι αγαπούσαν την πριγκίπισσα. 
Χρόνια μετά, όταν η πριγκίπισσα ήταν δεκαπέντε χρόνων, ανέβηκε στον ψηλότερο πύργο του παλατιού και εκεί βρήκε μια γριά να γνέθει σε μια ανέμη, η οποία γριά ήταν η μάγισσα μεταμφιεσμένη. Η πριγκίπισσα θέλησε να γνέσει και όταν κάθισε η γριά της τρύπησε το δάχτυλο στο αδράχτι και έπεσε σε λήθαργο. Όταν την βρήκαν, το βασίλειο έπεσε σε πένθος και μη θέλοντας να την θάψουν, έφτιαξαν για αυτήν ένα ξύλινο στολισμένο κρεβάτι στον ψηλότερο πύργο. Η έβδομη μοίρα τότε, κοίμισε όλους τους κατοίκους του βασιλείου, για να ελαφρύνει τον πόνο τους, και για να προστατέψει το παλάτι το κάλυψε με ένα δάσος από αγκάθια.
Τα χρόνια πέρασαν και ένας πρίγκιπας θέλησε να δει την πριγκίπισσα και να την ξυπνήσει. Περνώντας τα αγκάθια και τους κινδύνους που συνάντησε στο δρόμο του, έφτασε στο κάστρο και βλέποντας τους κοιμισμένους κατοίκους ανέβηκε στον πύργο και με ένα φιλί ξύπνησε την όμορφη πριγκίπισσα και μαζί της ξύπνησαν όλοι οι κάτοικοι του παλατιού. 
Και κάπως έτσι,  έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα!"


η ιστορία της ωραία κοιμωμένης είναι από το wikipedia

Ο μύθος λέει πως η ομορφιά της πριγκίπισσας Αυγής όσο κοιμόταν όλο και μεγάλωνε. Ήταν μάλιστα ξακουστή στα πέρατα του κόσμου! Όταν ξύπνησε ήταν ακόμα πιο όμορφη από πριν. Πολλοί πιστεύαν πως ίσως σ' αυτό να βοήθησε και ο ύπνος των 100 ετών.

Τα χρόνια πέρασαν και ο μύθος βρήκε την αλήθεια του. Έγιναν πολλές έρευνες που στο τέλος έδειξαν πως το παραμύθι, που όλες αγαπήσαμε σαν μικρά κορίτσια, είχε τελικά πολλές δόσεις αλήθειας. Ο ύπνος είναι αυτός που μπορεί να μας χαρίσει ξανά την ομορφιά και την ζωντάνια μας! Παίζει όμως ρόλο και η σωστή προετοιμασία.

Υπάρχουν μάλιστα 10 μυστικά που εγώ τηρώ ευλαβικά και θέλω αυτό το βράδυ να τα μοιραστώ μαζί σας. 
  • Δοκιμάστε να αλλάζετε την μαξιλαροθήκη σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Γιατί όχι και μία φορά την ημέρα. Ακόμα και όταν πέφτουμε στο κρεβάτι έχοντας πλύνει το πρόσωπό μας ποτέ αυτό δεν θα είναι τελείως καθαρό και αποστειρωμένο. Έτσι για 8 περίπου ώρες ακουμπάμε το δέρμα μας σε μία επιφάνεια που δεν είναι απόλυτα καθαρή. 
  • Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας.  Αν κοιμάστε χωρίς να έχετε αφαιρέσει τους ρύπους και το μακιγιάζ σας μπλοκάρετε τους πόρους σας και θα είναι πιο εύκολα να αποκτήσετε πιο πολλά σπυράκια.
  • Να κρατάτε τα μαλλιά σας ψηλά και μακριά από το πρόσωπό σας. Όχι όμως πολύ σφιχτά γιατί θα ξυπνήσετε με πονοκέφαλο. Αν η μαξιλαροθήκη σας είναι από σατέν ύφασμα θα γλιτώσετε και τα φριζαρισμένα μαλλιά το επόμενο πρωί.
  • Το βράδυ είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το δέρμα σας. Έτσι θα αποκτά και πάλι την χαμένη του σφριγηλότητα και αποφεύγονται οι ρυτίδες. Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε πολύ χρόνο στον εαυτό σας μπορείτε κάποια βράδια να χρησιμοποιείτε και τις ενυδατικές μάσκες νυκτός. 
  • Μην ξεχνάτε να απλώνετε μια γενναία δόση από την ενυδατική σας τόσο σε όλο σας το σώμα όσο και στα πιο δύσκολα σημεία όπως είναι οι αγκώνες και τα πέλματά σας.
  • Αποφύγετε την τηλεόραση και την χρήση υπολογιστή στο κρεβάτι. Αυτό θα αναστατώσει τον ύπνο σας και δεν θα τον ευχαριστηθείτε με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε πιο κουρασμένες απ' ότι ήσασταν όταν ξαπλώσατε. 
  • Πριν κοιμηθείτε κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο για να ηρεμήσετε και να διώξετε τα προβλήματα της καθημερινότητας.
  • Μην χρησιμοποιείτε αρώματα πριν πέσετε στο κρεβάτι σας. Το πιο πιθανό είναι να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο και να μην σας αφήσουν να απολαύσετε τον ύπνο σας.
  • Φορέστε τις πιο άνετες και όχι τις πιο εντυπωσιακές πιζάμες ή νυχτικά σας. Η ώρα του ύπνου είναι πολύτιμη για όλες μας. Είναι ο χρόνος που σίγουρα αφιερώνουμε στον εαυτό μας και εκείνη την στιγμή πρέπει να νιώθουμε άνετα. 
  • Τέλος προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ολόκληρες ώρες. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο ή εφικτό αλλά πραγματικά θα δείτε ότι αυτό θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην επιδερμίδα σας!
Και επειδή τα beauty μυστικά πρέπει να μοιράζονται θέλω πριν σας αφήσω να μοιραστείτε και σεις μαζί μας τα δικά σας tips & tricks για  έναν υπέροχο ύπνο!

Μέχρι την επόμενη φορά

Να έχετε ένα υπέροχο βράδυ! 




               








2 σχόλια:

  1. Και μην ξεχναμε οτι χωριs υπνο δημιουργουνται και μαυροι κυκλοι κατω απο τα ματια! Αχ και να μπορουσα να τον χορτασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περισσότερα απο τα πιο πάνω ευτυχώς τα κάνω, πολύ ομορφο πόστ.. Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook