Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Smelling shoes??????????

Αυτό είναι πρόβλημα....


Δεν ξέρω αν με παρακολουθείτε στο twitter αλλά τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μία μεγάλη μανία για καθαρισμό και αποστείρωση των ΠΑΝΤΩΝ.  Βοηθάει βλέπετε και η εκπομπή που δείχνει στον Alpha και στον Skai, το How Clean is your House. Το είδα ξανά τις προάλλες (γιατί παιζόταν και πριν από μερικά χρόνια) και το μόνο που ήθελα μετά ήταν να τρίψω μέχρι τελικής πτώσης τα ήδη καθαρά πατώματα του σπιτιού... 

Έτσι απλά νομίζω τελικά, από το πουθενά και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, ξεκινάνε όλες μας οι παραξενιές. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε και η δική μου. Εκτός όλων των άλλων έχω μανία με τα καθαρά και καλοδιατηρημένα παπούτσια. Απόδειξη αυτού, εκείνο το post σχετικά με το πλύσιμο των αθλητικών μας παπουτσιών.       (εδώ)

Σήμερα λοιπόν τι λέτε να ασχοληθούμε με το τι κάνουμε όταν τα παπούτσια μας μυρίζουν... 




κάπως έτσι;;;

Ξεκινάμε λοιπόν με το βασικό. Η κακοσμία των παπουτσιών είναι φαινόμενο τόσο των γυναικείων παπουτσιών όσο και των αντρικλων παπουτσιών


Μην αισθάνεστε άσχημα. Συμβαίνει...

Πρέπει όμως να το αντιμετωπίζουμε...

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ δεν τα κρύβουμε παρά την μυρωδιά στην ντουλάπα μας, μέχρι την επόμενη φορά που θα τα φορέσουμε. Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να μυρίσουν και τα ρούχα μας ή τα υπόλοιπα παπούτσια...

  • Αερίζουμε καλά τα παπούτσια μας στον ήλιο! Μην τα βάλετε κάτω από καλοριφέρ γιατί η ζέστη μπορεί να χαλάσει την φόρμα τους.

  • Τοποθετούμε μέσα στα  παπούτσια ένα σακουλάκι με σόδα (που απορροφά τις μυρωδιές). Extra tip: Βάλτε στη σόδα και κάποιο αιθέριο έλαιο ή εσάνς από κάποιο αγαπημένο μας άρωμα έτσι ώστε να μυρίζουν τελικά όπως σας αρέσει. Εμένα για τα παπούτσια μου, μου αρέσουν όλα εκείνα τα αρώματα που δίνουν την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας. Καμιά φορά όμως και το πορτοκάλι δεν είναι κακό!

  • Φοβάστε ότι με τι σόδα δεν θα τα καταφέρετε και θα γεμίσει το παπούτσι;;; Τότε βάλτε πολλές πολλές εφημερίδες και βάλτε τα παπούτσια σε μια καλά κλεισμένη σακούλα. (Μην πάρετε αυτή που δεν έχει προλάβει να διαβάσει ο σύζυγος γιατί θα γλιτώσετε από την μυρωδιά των παπουτσιών αλλά όχι από την γκρίνια του)

  • Αν τα μέχρι τώρα δεν σας άρεσαν μπορείτε να κλείσετε καλά, πολύ καλά παπούτσια σας σε μια σακούλα και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Κάποιοι λένε ότι τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη δυσοσμία θα πεθάνουν έτσι. (Να σας πω την αλήθεια αυτό λέω να μην το δοκιμάσω... )

  • Μια ακόμα λύση είναι να τα βάλετε σε μια μαξιλαροθήκη και στο πλυντήριο για μπάνιο! Μπορείτε επίσης να τα καθαρίσετε με ατμό και να τα αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά! 

  • Ψεκάστε τα παπούτσια σας με νερό και ξίδι  Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά () μέχρις ότου να εξαφανιστεί τελείως η μυρωδιά του ξιδιού.

ΠΡΙΝ χρησιμοποιήσετε κάποιον από αυτούς τους τρόπους δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι:

το ποιον από τους παραπάνω τρόπους θα χρησιμοποιήσετε έχει να κάνει και με το υλικό από τον οποίο είναι φτιαγμένα τα παπούτσια σας.  π.χ. δεν μπορείτε να βάλετε τις δερμάτινες γόβες σας στο πλυντήριο ούτε να τις ψεξάσετε με νερό και ξύδι και άλλα πολλά... Χρησιμοποιείστε τον κατάλληλο τρόπο για το κατάλληλο είδος παπουτσιού. Προσοχή γιατί η λάθος χρήση μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των αγαπημένων σας παπουτσιών.

Μην ξεχνάτε επίσης να ψάχνετε πάντα την αιτία της κακοσμίας πριν καταφύγετε σε κάποια από αυτές τις λύσεις. Αν φταίει η σόλα του παπουτσιού αλλάξτε την. Αν το πρόβλημα είναι στα πόδια σας επισκεφτείτε κάποιον ειδικό...

Ελπίζω να σας άρεσαν αυτές οι συμβουλές γιατί έχω πολλά ακόμα μυστικά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας!!! Αλήθεια όμως, μιας και το συζητάμε, εσείς τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;;;  Έχετε κάποιο κρυφό μυστικό που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;;;

(Ok ok... ήδη το καταλάβατε πως εκτός από την μανία μου για την καθαριότητα βοηθάει και το κόλλημα που έχει η συγκεκριμένη σαρανταποδαρούσα για τα παπούτσια! =) αλλά δεν είναι ανάγκη να το πούμε παραέξω... ε;;;; άλλωστε εσείς είστε ποια δικοί μου άνθρωποι!!!) 

Good Luck!!!! with those smelling shoes!


               

17 σχόλια:

  1. Μιας και ανοίξαμε το θέμα με τις μυρωδιές με τα μαλλιά που γεμίζουν τσιγαρίλα όταν βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο τι κάνεις;;; Δεν αντέχω κάθε μέρα να λούζομαι τρία τέταρτα!!!!

    Αααα εγώ ρίχνω ταλκ στα παπούτσακια, αν δε λερώνονται, φεύγει αρκετά η μυρωδιά μπορώ να πω αλλά έχω βρει και κάτι αποσμητικές μπάλιτσες.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκιά μου εχω ακούσει μερικα 4-5 για τα μαλλιά που θα μπορούσα να σου προτείνω. Ευτυχώς όμως δεν εχει χρειαστει να δοκιμάσω κανένα γιατί είμαστε όλοι φανατικοι αντικαπνιστές οποτε ελπίζω να δουλεύουν.... Θα κάνω ένα ξεχωριστώ ποστ μέσα στην εβδομάδα!

      αποσμητικές μπαλίτσες εεε;;;; ενδιαφερον!!!!!! θα ψαξω αλλα αν το δεις πες μου κατι παραπανω γι'αυτες!

      Διαγραφή
    2. Ωωωωω αναμένω το ποστ σου τότε μετά χαράς!!!!

      Τις μπαλίτσες θα τι βρεις πού αλλού; μα στα τζάμπο βέβαια χιχι και σε μεγάλα σουπερμάρκετ, της έχω χρόνια είναι μεν από πλαστικό αλλά ανοίγουν και έχουν κάτι σαν αρωματική σκόνη μέσα!!!

      Αν και πρώην καπνίστρια ναι κ εγώ δηλώνω αντικαπνίστρια τουλάχιστον στο χώρο εργασίας!!!!

      Διαγραφή
    3. αααχ ευχαριστω θα τις ψαξω σίγουρα!!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό με τη σόδα δεν το είχα ξανακούσει! Να που πάντα μαθαίνεις κάτι καινούριο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια αναρτηση, και εγω τα πιο πολλα απο αυτα δεν τα ξερα χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμα tips!
    Εχω παρατηρησει οτι αν ενα παπουτσι ειναι φτιαγμένο απο καλά υλικα (δερμα, βαμβακι,
    ''αναπνεει'' σωστά και ετσι δεν μυριζει.

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό είναι αλήθεια! το εχω παρατηρήσει και γω! βέβαια νομίζω πως αν κ αυτα ειναι τα καλύτερα όλοι κάποια στιγμή υποκύψαμε στον πειρασμό ενός πάνινου ή στην άνεση ενος αθλητικού οπότε...

      χαίρομαι που σου αρεσαν!!!! <3

      Διαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο και καλογραμμένο άρθρο!
    Μου άρεσαν πολύ τα tips και σίγουρα θα τα ακολουθήσω..(ειδικά αυτό με τη σόδα μου άρεσε πολύ..χαχα)
    Ανυπομονώ για τα επόμενα άρθρα <3

    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααχ εισαι τοσο γλυκια! σε ευχαριστω πολυ πολυ! να σαι καλα! <3

      χαιρομαι που σου αρεσε! αυτο με την σοδα κ αυτο με τις εφημεριδες χρησιμοποιο κ γω σχεδον παντα!!!

      Διαγραφή
  6. Υπεροχο το blog σου!οσο για τις συμβουλες του ποστ πολυ χρησιμες! Πραγματικα καποια πραγματα δεν μου περναγαν απτο μυαλο!! Σε ακολουθω !! φλκια!!

    http://www.dreamstylesplash.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολυ! καλωσήρθες!

      καμμια φορά υπάρχουν τοσο απλές και εύκολες συνταγές που δε μας περνάνε απο το μυαλό... τελικά κάτι ηξεραν οι πιο παλιοι!

      Διαγραφή
  7. χαχα πολυ ωραιο post! εγω φροντιζω την υγιεινη των ποδιων μου και εχει καιρο να μ ρθει καποια περιεργη μυρωδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνεις πολυ πολύ καλα! κ γω εχω μανια με τα ποδια μου και θελω να ειναι παντα μαλακα και να μυριζουν ωραια! χρησιμοποιω και αποσμητικο ποδιων ειδικο... αλλα καμμια φορα δεν φταινε τα ποδια μας αλλα τα παπούτσια που δεν μπορεσαμε να αντισταθούμε κ αγορασαμε!!!!
      χαιρομαι που σου αρεσε το ποστ!

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook