Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

New Trend from Roger & Gallet



FLEUR DE FIGUIER
 Άρωμα δροσιάς με άνθος σύκου 

Στα νότια της  Γαλλίας, μεταξύ της Μεσογείου και Προβηγκίας, βρίσκεται ένα θεαματικά όμορφο ορεινό τοπίο με αντιθέσεις ...  Κόκκινα βράχια, κρυστάλλινα νερά & πράσινο θάμνοι συνθέτουn ένα μαγικό τοπίο ... Μέσα από το οποίο γεννήθηκε το νέο άρωμα της ROGER&GALLET, το  FLEUR DE FIGUIER.

  • Η ROGER&GALLET χαράζει ένα νέο μαγευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο

Βελούδινα φύλλα, περίπλοκοι κορμοί, υπέροχα φρούτα ... Η συκιά είναι ένα από τα βασικά δέντρα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα οπωροφόρα δέντρα στον κόσμο. Υπάρχει από την Κορσική έως τις Βαλεαρίδες Νήσους, και από την Τουρκία έως τη Ριβιέρα, τη Σικελία και την Καμπανία. Το  φύλλωμα της συκιάς προσφέρει  δροσερή σκιά το μεσημέρι, η γεύση του πολτού της είναι γλυκιά και το άρωμα του καρπού της αισθησιακό. 

Δέντρα συκιάς υπάρχουν σε όλο το νότο της Γαλλίας, αλλά μεγαλώνουν περισσότερο στο Massif de l'Esterel, μία ελάχιστα γνωστή περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Προβηγκίας και  Calanques. Τι θα μπορούσε να είναι πιο όμορφο απ’ ό, τι ένα άρωμα που σας ταξιδεύει σ’ αυτό το μαγικό βουνό, φημισμένο από το όνομα που πήρε από μία νεράιδα με το όνομα Esterelle: Κόκκινα βράχια,  βαθύ μπλε του ουρανού, καταγάλανη θάλασσα.

Αναπνεύστε και αισθανθείτε:  τους κήπους εσπεριδοειδών και τους κάκτους, στους οποίους η άμμος αντικαθιστά το χόρτο και ο χυμός από το γάλα του σύκου, σα λευκό μαργαριτάρι, βρίσκεται στα στόματα χαμογελαστών παιδιών έτοιμα να τον γευτούν.  

Άρωμα δροσιάς με άνθος σύκου , λουλούδι και καρπός  



Ο  Francis Kurkdjian λέει για την δημιουργία του  «Για την έννοια του αρώματος εστίασα αποκλειστικά και μόνο στην αποδόμηση του δέντρου. Αρχικά παρουσιάζω το φρούτο, αλλά δίνοντάς του μια νέα διάσταση. Συχνά απεικονίζεται με μία καθαρή πρώτη διάσταση, μια αρμονία πράσινης και του άγουρης νότας.  Για τις υψηλές νότες, επέλεξα το μανταρίνι προκειμένου να εκφράσω τη θηλυκότητα. Λίγοι μικροσκοπικοί σπόροι κύμινου κάτω από τη γλώσσα προσθέτουν την αίσθηση από τα λεπτά κουκούτσια του σύκου. Ο καρπός περικλείει σαν φάκελο τα λεπτά  κουκούτσια του σύκου. Υπάρχει επίσης μια νύξη γκρέιπφρουτ εξαιτίας της φρεσκάδας του και της δυνατότητάς του να αναδεικνύει τον φρέσκο, αισθησιακό και νόστιμο πολτό.
Δεδομένου ότι το σύκο είναι και λουλούδι, προσπάθησα να δώσω μια σύγχρονη, ανάλαφρη διάσταση, περισσότερο ευαίσθητη από οτιδήποτε είχε δημιουργηθεί προηγουμένως. Ως εκ τούτου δημιούργησα μία νέα δομή με  βάση το λουλούδι. 
Για τις μεσαίες νότες πρόσθεσα τα φύλλα συκιάς, πράσινα και φωτεινά, που είναι μαλακά και αισθησιακά, παρά πικρά και άγρια. Κάτι που μας φέρνει πιο κοντά στις αναμνήσεις από το δέντρο. 

Στη βάση πρόσθεσα μόσχο για να τονίσω τις ξυλώδεις νότες στο τέλος.  Ο  κέδρος εναρμονίζεται τόσο αρμονικά με τις νότες του γάλατος της συκιάς και έτσι επετεύχθη η ομαλότητα της γλυκύτητας  κάτι πολύ σημαντικό για μένα,  αυτό που αφήνει ακριβώς μια φυσική αίσθηση ... »



Λιανική Τιμή
38.90€ τα 100ml & 18.90€ τα 30ml




Follow me on

               
  




6 σχόλια:

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook