Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Beauty Recipes ~ Φυσικό εντομοαθωθητικό


Καλημέρα!!!!!!!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που με έχει ταλαιπωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια....


Τα κουνούπια...

Κάθε καλοκαίρι υποφέρω.... αποτελώ την λύση γνωστών και φίλων καθώς αν κάθομαι δίπλα τους κανένα κουνούπι δεν θα τους πλησιάσει... Και αυτό δεν είναι όλο... Τα τσιμπήματα πάνω στο δέρμα μου γίνονται πληγές ολόκληρες... Φτάνω να βάζω κορτιζόνη και πάλι κάνουν καμμία εβδομάδα να περάσουν.





Έψαξα λοιπόν πολύ και κατέληξα σε μια σπιτική συνταγή που τα δύο τελευταία χρόνια φαίνεται να δουλεύει για μένα. (Δυστυχώς φέτος δεν πρόλαβα να φτιάξω και δέχτηκα την επίθεση του εχθρού... Θα το κάνω όμως σύντομα...)

Έτοιμες λοιπόν για ένα οικολογικό ακίνδυνο εντομοαπωθητικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας;;;;

Jump In and

Τι θα χρειαστείτε:
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλα
  • 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Επί πλέον θα χρειαστείτε
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 100ml λάδι καρύδας
  • 30 γρ κερί μέλισσας
Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί ( δηλαδή σε μια κατσαρολίτσα που βράζει νερό, βάζετε το μπολάκι χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει στον πάτο της κατσαρόλας και χωρίς το νερό της κατσαρόλας να σκεπάζει το μπολάκι) και το αφήνετε να ζεσταθεί και να λιώσει το κερί. 

Μόλις λιώσει το κερί το βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το μείγμα από τα αιθέρια έλαια ανακατεύοντας μέχρι όλα να γίνουν ένα μείγμα όλα τα υλικά οπότε το τοποθετείτε σε ένα η περισσότερα βαζάκια.

Το μείγμα αυτό λόγο του κεριού θα σφύξει αρκετά. Θα γίνει στην εμφάνιση σαν το home made lip balm που σας είχα δείξει.

Χρήση:

Απλώνουμε λίγη ποσότητα σε μερικά σημεία του σώματος μας. Αυτό είναι αρκετό. Καλό είναι να απλωθεί σε σημεία που δεν είναι κοντά σε ρούχα.

Ελπίζω να δουλέψει και σε σας. Εσείς τι χρησιμοποιείτε για να διώχνεται αυτά τα μικρά μοχθηρά πλασματάκια;;;;;;;;;


glitter text generator

23 σχόλια:

  1. Ποπο είναι όντως τόσο αποτελεσματικό? Λες να βρήκα επιτέλους την λύση για το εφιάλτη που ζω με τα κουνούπια?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακάρι! εγώ είχα κ έχω μεγάλο θέμα... ελπιζω να σε βοηθησει όσο και μενα!

      Διαγραφή
  2. Έλα, και κάνει δουλειά;;; Θα την ''κλέψω'' τη συνταγή σου. Κάνει κ για τα μωράκια; Εννοώ να του το βάλω πάνω στο μπλουζάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα εμένα με έχει βοηθήσει πολύ... στο μπλουζάκι του δε νομιζω να υπάρχει προβλημα... ουτε πάνω του αλλα επειδη είναι μωρο δεν ξέρω τι ευαισθησια μπορει να έχει στα αιθέρια έλαια οποτε απέφυγε το καλύτερα.. Θα ρωτήσω ομως και τη μαμα για σιγουρια κ θα σου πω..

      Διαγραφή
    2. και η μαμα το ίδιο είπε.. loool καλό είναι το αιθέριο έλαιο να μην μπει έρθει σε επαφη με το μωρο γιατι δεν ξέρεις ποσο ευαίσθητη είναι η επιδερμιδα του. μπορεις να το βάλεις στην μπλουχα του αλλα θα την λαδώσεις γιατι στην ουσια ειναι κερι λαδι κ ελαια... μπορείς ομως να βάζεις μέρος από το εντομοαπωθητικο σ'ένα βαμβακάκι κ να αφήνεις αυτο το βαμβακακι δίπλα στο παιδι... έτσι κ πάνω του δεν θα είναι κ η δουλεια θα γίνεται.... ελπιζω να σε βολέψει... οταν φτιάξω αν είναι θα σου δωσω για να δεις αν έτσι κανει δουλεια κ να μου πεις ;)

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραια συνταγη φετος λογω εγκυμοσυνης δεν ξέρω αν θελω να το κανω (δεν κανουν ολα τα αιθέρια έλαια κατα την περίοδο αυτή αν και θα ρωτήσω και τον γιατρό μου....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγκυος;;; Με το καλό! μ'ενα πονο... !!!!!!!

      Ρώτα το γιατρό σου αλλά μπορώ απο τώρα να σου πω, πως ΔΕΝ θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις αφου είσαι έγκυος. Αν δεν κάνω λάθος, στα πιο πολλα αιθέρια έλαια από αυτά που απαγορευεται η χρήση τους κατα την διαρκεια εγκυμοσύνης δεν κάνει να τα ακουμπήσεις επάνω σου τους πρώτους τρεις μήνες.Μετα νομιζω λενε οτι μπορεις , εκτος απο πολυ λίγα που δεν κάνει μέχρι να γεννήσεις αλλά γιατι να το ρισκάρεις? Καλύτερα καθόλου........

      Μπορώ να κάνω κάποια στιγμή αν θες, ένα ποστ με το ποια είναι τα βασικά εθαίρια έλαια που απαγορεύεται η χρήση τους κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης. Πές μου αν είναι

      Διαγραφή
    2. εννοείται να ΚΑΝΕΙΣ!!! είμαι σίγουρη ότι θα ενδιαφέρει και άλλες κοπέλες!!! ναι όντως τα περισσότερα αιθέρια έλαια δεν κάνει (το διάβασα και στο βιβλίο "τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος") τα απλά λαδάκια όπως αμυγδαλέλαιο κάνει βέβαια σήμερα θα ρωτήσω και την γυναικολόγο μου γιατί θέλω να το βάζω στην κοιλιά και στο στήθος γιατί με τσιτώνει. έχω ραγάδες ουκ ολίγες λόγω αυξομείωσης βαρους αλλά θέλω κάτι ενυδατικό... Α!!! ευχαριστώ και για τις ευχές!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα εσύ τι φοβάσαι αφου έχεις εμενα :P

      Διαγραφή
  5. Είναι τόσο καλό? Δεν μπορείς να φανταστείς τι θέμα έχω. Με έναν απλό υπολογισμό έχω τουλάχιστον 30 τσιμπήματα πάνω μου, και βάζω ταμπλέτα κάθε βράδυ!
    Αχ εμείς οι γλυκοαίματες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω μου ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις και συ... 30 είναι πολλά. Στην αρχή και γω έλεγα πω πω με τσιμπάνε τόσα πολλά κουνούπια. Και όντως με τσημπάνε δηδ... αλλα οταν πηγα στο γιατρο μου είπε οτι τα μισα είναι κατι σαν καντύλες. Αλλεργική αντίδραση επειδή τα κουνούπια είναι μολυσμένα πλέον... δές το και συ...

      Όσο για το εντομοαπωθητικό εμενα με έχει βοηθήσει. ελπίζω και σένα =)

      Διαγραφή
    2. Στ'αλήθεια δουλεύει?Γιατί έχω μεγάλο πρόβλημα με τα έντομα.

      Διαγραφή
    3. λοιπον πολυ καλο αντικουνουπικο ειναι το crilen της frezydern (στα φαρμακεια).κανει και για μωρα και για εγκυους.επισης της apivita κανει δουλεια.ειμαι παθουσα και ξερω.ολα εχουν σα βαση την καλεντουλα και τη σιτρονελα.καλο καλοκαιρι !!!

      Διαγραφή
    4. αγγελικη εμενα με έχει βοηθήσει πολύ! ελπιζω αν το δοκιμάσεις να βοηθήσει κ σενα!

      φανιολα μου θα το δοκιμάσω και αυτό! =) ευχαριστω!!!!!

      Διαγραφή
    5. αυτο της Frezyderm και η αδερφή μου μου έχει πεί οτι κανει δουλειά και ειναι πολύ καλό! το βάζανε στα παιδάκια τους κατι τουρίστες στο cafe που δούλευε. Θα το βαλω στην wishlist μου κορίτσια χαχα! αλλα θελω πολυ να δοκιμάσω αυτη την συνταγή σου, CuteandGirlyDMS! ειναι τέλεια!! τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά ή μπορώ να τα βρώ και πιο οικονομικά? και ποιά μάρκα/εταιρία προτείνεις ? μηπως να τα αγοράσω απο online φαρμακείο, εχω ενα μαγαζι με βιολογικά και τέτοια και θα παω να ρωτήσω παντως! :) τέλειο post!!!!

      Διαγραφή
  6. εγω παλι εχω συνηθισει να μην τα πειραζω δε τα ξινω καθολου!!αλλα στο εξοχικο μας που καθομαστε στο μπαλκονι καίμε σε ενα μπολ ελληνικο καφε!!κανει καλη δουλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καφές κάνει και για να φεύγουν μέλισσες-σφήκες το μεσημέρι που συνήθως έρχονται λόγω φαγητού!!!

      Διαγραφή
    2. παιδια εγω δεν εχω θεμα...για καλο κ για κακο να καιω κ λιγο καφε... δεν με νοιαζει =) ετσι για να ειμαι σιγουρη!

      Διαγραφή
  7. Εγώ έχω ένα λαδάκι από natural essance,αλλά δεν έχω ενθουσιαστεί,το δικό σου μου φαίνεται καλύτερο(αφού δε χρειάζεται να λαδωθείς παντού απλά να βάλεις σε λίγα σημεία) αλλά δεν έχω τα υλικά να το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα ωραια! πολυ χρήσιμο! αρα πρέπει να μείνουμε μακρυά του!!!!! thx!

      Διαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook