Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά λήγουν τα καλλυντικά ναι ή όχι;

Η απάντηση είναι πως ασφαλώς και λήγουν. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα επειδή πολλά προϊόντα έχουν SPF λήγουν κ πιο γρήγορα. Για να δούμε λοιπόν πότε πρέπει να αποχωριστούμε τα καλλυντικά μας.



Lipstick & Lip Gloss
Μπορούν να διατηρηθούν  έως και 2 χρόνια. Καλό θα είναι να καθαρίζετε συχνά το βουρτσάκι που υπάρχει στα gloss καθώς μπορεί να μαζέψει βακτήρια.






Blush , Bronzers & Eyeshadows
Τα ρουζ σε μορφή πούδρας τα bronzer αλλά και οι σκιές ματιών ζουν κατά μέσο όρο 1,5 χρόνο ενώ αν βρίσκονται σε υγρή μορφή έχουν περίπου 1 χρόνο ζωής.






Nail polish
Τα βερνίκια νυχιών έχουν έως και 1 έως και 1,5 χρόνο ζωής. Εξαρτώνται βέβαια όλα από το πόσο συχνά να ανοίγουμε και έρχονται σε επαφή με τον αέρα.





Eye & Lip Pencils
Ίσως από τα καλλυντικά που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο ζωής αφού αυτός ανέρχεται στα 3 χρόνια.






Foundation & Concealer
Tα υγρά concealer και τα make up έχουν μέσο όρο ζωής 1 χρόνο από την στιγμή που τα ανοίξουμε. Όσα foundation είναι σε στέρεα μορφή διατηρούνται λίγο περισσότερο. Περίπου για 1,5 χρόνο.



για το τέλος άφησα αυτό που έχει το μικρότερο μέσο όρο ζωής



Mascara & Eyeliner
Το υγρό περιβάλλον είναι εστία μικροβίων. Για τον λόγο αυτό η mascara αλλά και το eyeliner είναι από τα προϊόντα τα οποία ζουν λιγότερο και ενδείκνυται να τα ανανεώνουμε κάθε 3 μήνες ενώ έχουν όριο ζωής τους 6 μήνες.





Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια βόλτα από το νεσεσέρ μας....

εσείς τι λέτε;;;;;;;;;;;;;

8 σχόλια:

  1. Γειά σου και καλώς σε βρήκα! Διαβάζοντας το post σου θυμήθηκα πως μάλλον πρέπει να επισκεφτώ το νεσεσέρ μου και να κάνω ένα ξεκαθάρισμα!
    Φιλάκια και καλό απόγευμα!!!

    http://beautystr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα κ καλωσηρθες!!!!!
      ασε κ γω οταν εγγραψα το post μετα εκανα ενα μεγαλο ξεκαθαρισμα κ πραγματικά εμεινα εντυπωσιασμενη με το ποοοοσα πραγματα δεν θα επρεπε να χρησιμοποιω ....

      Καλο ξεκαθαρισμα λοιπον!!!

      thx for taking time to subscribe! it means a lot!

      Διαγραφή
  2. αυτο με τις σκιες το βρισκω υπερβολικο!!! θεωρητικά δεν χαλάνε σε 1,5 χρονο αλλα δεν ειμαι και ειδικός οπως και τα μολυβια ματιων γιατι να χαλανε και αν χαλασουν η δεν θα γραφουν η θα ειναι σαν βουτυρο οποτε το καταλαβαινεις και στην τελική αν τα χρησιμοποιείς μονο εσυ παίρνεις και την ευθύνη των πραγματων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα για να το λένε κάποιο λόγο θα έχουν.. Το πιο πιθανό είναι ότι ανατύσονται μικρόβια και αυτό γιατί δεν πλένουμε κάθε μέρα τα πινέλα μας. Πάντως κ γω μου είμαι "υστερική" με την καθαριότητα έχω σκιές που τις έχω πιο πολλά χρόνια. Τις αποστειρώνω κ όλα καλά... Απο εκεί και πέρα όπως λές και συ βλέπεις την υφή των προίόντων καταλαβαίνεις και παίρνεις το ρίσκο. Νομιζω ομως ότι είναι γενικά λίγα αυτά που μπορείς να κρατήσεις και μετά την λήξη τους οπως σκιες (που της έχεις αποστειρώσει καλά), μανό που δεν έχουν βγάλει λάδι και τέτοια....

      Διαγραφή
    2. καλα εννοειται οτι είναι λίγα εννοειται μασκαρα και λιπ γλοςς (άλλωστε συνηθως αναπτυσουν και μια ασχημη μυρωδια) πάντως περιμένω τα αποστειρωτικα προιοντα μου για να τα χρησιμοποιησω!!!!

      Διαγραφή
  3. Πρέπει να κάνουμε συχνά πυκνά εκκαθάριση στο νεσεσέρ μας γιατί καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα που θα 'πρεπε να είχαν πεταχτεί προ πολλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε ηξερα οτι η μασκαρα διαρκει τοσο λιγο!!!ουτε στο μισο δεν την φτανω σε 3 μηνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook