Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Chanel No.5 , my perfume!!!



Το διάσημο άρωμα της Coco Chanel, το Chanel No.5, ήταν το πρώτο που βγήκε στην αγορά  τα Χριστούγεννα του 1921, από σχεδιαστή ρούχων στην ιστορία της αρωματοποιϊας και οι ευθείες γραμμές του μπουκαλιού, το έκαναν να ξεχωρίζει από τα άλλα επιδεικτικά μπουκάλια αρωμάτων της εποχής εκείνης. Το Νο. 5 λέγεται ότι ήταν ο τυχερός αριθμός της Coco, εντούτοις η ονομασία του αρώματος επιλέχτηκε πραγματικά, επειδή ήταν το πέμπτο δείγμα. «Το Chanel No5 ακόμα ταξινομείται αναμεσα στα πέντε κορυφαία εμπορικά σήματα οποιουδήποτε σημαντικού καταστήματος», λέει ο Jean Hoehn Zimmerman, ανώτερο εμπορικό στέλεχος της Chanel. Σύμφωνα με την γαλλική κυβέρνηση ένα μπουκάλι Channel No.5 πωλείται κάθε τριάντα δευτερόλεπτα και δημιουργεί πωλήσεις των 100 εκατ. δολαρίων το χρόνο. 


Με το μείγμα του ylang-ylang και γιασεμιού (που καλλιεργούνται σε ειδικά λιβάδια, στη Γαλλία, που είναι στην κατοχή της εταιρείας), το διακριτικό art deco μπουκάλι και τη μινιμαλιστική συσκευασία του, το No5 παραμένει ένα ανεξίτηλο σύμβολο του οίκου Chanel και του δυτικού πολιτισμού αυτού του αιώνα. 


Η Chanel αγαπούσε να αναφέρει την έκφραση του ποιητή Paul Valery που είπε ότι "μια άσχημα αρωματισμένη γυναίκα δεν έχει κανένα μέλλον." 





                                                                                                
   (πηγή Wikipedia) ( φωτογραφία Beauty Paths )


5 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΓΑΠΑΩΩΩΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΡΩΜΑ!!!
    http://distinguisheddiva.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μενα! το φoραω πολλα χρονια κ δεν το εχω βαρεθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι είναι το πιο διάσημο και διαχρονικό άρωμα που υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια & δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!!! Ευκαιρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook