Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Beauty Recipes ~ Serum Aντιγήρανσης με βάση το ρόδι

Καλησπέρα κουκλίτσες!

Σίγουρα μας έχει τύχει κατά καιρούς είτε να έχουμε ξεμείνει από κάποιο προιόν ομορφιάς που χρησιμοποιούμε είτε από άποψη να ψάχνουμε εναλλακτικές σπιτικές συνταγές για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή και αστραφτερή. 





Με τον καρπό της ζωής και της καλοτυχίας θα ασχοληθούμε στην πρώτη μας συνταγή. Το Ρόδι.



Διάλεξα αυτό καθώς είναι φρούτο εποχής και άρα θα σας είναι εύκολο να το προμηθευτείτε. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο  αλλά και σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών χρήσιμες για τον οργανισμό μας και την επιδερμίδα μας. Λέγετε ότι το ρόδι διώχνει τις κηλίδες του δέρματος και βοηθάει στο σβήσιμο των ρυτίδων.

Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα serum αντιγήρανσης. Η συνταγή εξαιρετικά απλή και τα υλικά φθηνά. 
  • Χυμός από ρόδι 
  • Ελαιόλαδο
  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη Ε 
  • και ένα μικρό βαζάκι

Αυτά είναι τα υλικά μας. Για τις βιταμίνες Α και Ε εγώ χρησιμοποίησα κάψουλες Eviol-A που τις προμηθεύτηκα από το φαρμακείο. Μια κάψουλα για μίκρη ποσότητα είναι αρκετή. Τρυπήστε την κάψουλα και από τις δυο πλευρές αλλιώς θα δυσκολευτείτε αρκετά στο να την αδειάσετε. Φτιάχνουμε στον αποχυμωτή το χυμό από το ρόδι. Τον ανακατεύουμε με το λάδι και τις βιταμίνες και είμαστε έτοιμοι. Δεν έχω αναφέρει καθόλου ποσότητα για το ρόδι και το λάδι καθώς όσο ρόδι βάλετε τόσο λάδι χρειάζεστε. Το μείγμα όπως είναι φυσικό δεν θα ομογενοποιηθεί πλήρως γι'αυτό χρειάζεται αρκετό κούνημα πριν το χρησιμοποιήσετε. Καλό θα είναι επίσης να μην φτιάξετε μεγάλη ποσότητα καθώς δεν θα αντέξει για αρκετό καιρό. Θα χαθούν όλες οι βιταμίνες. Μια καλή λύση είναι για να μην ταλαιπωρείστε είναι να καταψύξετε σε παγάκια χυμό ρόδι οπότε θα φτιάχνετε μικρή ποσότητα εύκολα και γρήγορα.

Απλώστε το μείγμα σε καθαρό δέρμα για περίπου τρεις ώρες και μετά ξεπλύνετε το χλιαρό νερό. 

Αυτό είναι το δικό μου μπουκαλάκι










Περιμένω με ανυπομονησία τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας συνταγές ομορφιάς :)




1 σχόλιο:

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook