Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νυχτερινά μαγειρέματα ~ Homemade beauty recipes ~ Μάσκα με ζελατίνη

Είμαι εδώ για να σου θυμίσω ότι αυτό το βράδυ είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε σένα

Αν αναρωτιέσαι το γιατί η απάντηση είναι κρυμμένη στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βρίσκεσαι στο πιο δύσκολο σημείο της εβδομάδας. Είσαι ήδη εξαντλημένη από τη δουλειά και μια ανάσα είναι αυτή που θα σου δώσει την δύναμη να συνεχίσεις. 

Μην αργείς ....

Στην κουζίνα σου έχεις ότι χρειάζεσαι...  Βάλε την ποδιά σου και ξεκινάμε! 

Σήμερα θα μαγειρέψεις μόνο για σένα!




Η μάσκα είναι ιδανική για δέρματα με ακμή, μαύρα στίγματα αλλά και για όσες γυναίκες θέλουν απλά να τονώσουν λίγο την επιδερμίδα τους και να της χαρίσουν απλόχερα την λάμψη που της πρέπει.. 



Συστατικά:


  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βιταμίνη Α, Ε
  • 3 κουταλιές γάλα




Προετοιμασία:

Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα. Το θέλουμε χλιαρό προς ζεστό, όχι όμως καυτό. Αφαιρούμε την ζελατίνη από το κρύο νερό και την ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Την ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί.

Αφού κρύωσει λίγο το μίγμα προσθέτουμε και την κάψουλα με τις βιταμίνες Α και Ε και ανακατεύουμε καλά! Το μείγμα πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να πήζει ελαφρά. 

Η μάσκα είναι έτοιμη. Τοποθέτησέ την στο πρόσωπό σου για περίπου 20 λεπτά. Απολαύσε την ησυχία της νύχτας και μην προσπαθήσεις να μιλήσεις με την μάσκα στο πρόσωπό γιατί αν σπάσει λένε ότι μπορεί να δημιουργηθούν ρυτίδες. (εγώ δεν θα το ρισκάρω, εσύ;;;)

Όταν έρθει η ώρα  αφαίρεσέ την με άφθονο νερό και σκούπισε το πρόσωπό σου με ταμποναριστές κινήσεις.  Ακολούθησε με την αγαπημένη σου ενυδατική και είσαι έτοιμη!!!! Το δέρμα σου θα είναι λαμπερό και απαλό! 

Tip: Μπορείς να βάλεις μια μικρή ποσότητα μάσκας μόνο στην περιοχή της μύτης και να την αφαιρέσεις τραβόντας την άκρη. Με τον τρόπο αυτό θα αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα! Μην το προσπαθήσεις όμως σε όλο το πρόσωπο γιατί θα ταλαιπωρηθείς πολύ κατά την αφαίρεση. Αν όμως τα καταφέρεις θα εντυπωσιαστείς ακόμα περισσότερο με το αποτέλεσμα! 

Γιατί όλες έχουμε ανάγκη σε beauty στιγμές!

Μέχρι την επόμενη φορά...


p.s. πάντα να προσέχετε με όλες τις σπιτικές συνταγές αλλα και όλα τα καλλυντικά προϊόντα πριν τα βάλετε στο πρόσωπό σας και το σώμα σας. Να ελέγχετε αν έχετε κάποια ευαισθησία ή αλλεργία σε κάποιο από τα υλικά/συστατικά. Το ότι κάποια από τα συστατικά των σπιτικών συνταγών τα τρώτε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σώμα σας μπορεί να τα αντέξει. =)


               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook