Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Διαλέγοντας το τέλειο δώρο........

Clasp my love around your neck,

Wear my heart on your finger.

My soul will be your pendant:

I live to adorn you -

You're the precious one.

~ Grey Livingtson

H αγάπη πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη στο σύμπαν, δεν συμφωνείτε;;;; 

Χρειάζεται όμως να την δείχνουμε! 


Και επειδή δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε γιορτές, γενέθλια αλλά και του Αγίου Βαλεντίνου για να κάνουμε μια έκπληξη στον καλό μας ή στην καλή μας, τι λέτε να σας δώσω τις δικές μου συμβουλές για το πως να επιλέξετε το τέλειο δώρο;;;


Ξεκινήστε απλά. Μην ξεχάσετε ότι δεν βιάζεστε.
  • Παρατηρήστε τι είναι αυτό που του τον/την ενδιαφέρει. Που στέκετε όταν περνάτε έξω από βιτρίνες; Τι ήταν αυτό που σας είπε ότι ήθελε να αγοράσει; Είναι ωραίο να κάνει κανείς δώρα αλλά είναι ακόμα ωραιότερο να βάζει προσωπικό χρόνο και κόπο για να διαλέξει αυτό που ταιριάζει στον σύντροφό του. Μην βιαστείτε και πάρετε ότι βρείτε μπροστά σας.
  • Υπάρχει βέβαια κ η λύση του κολλητού φίλου ή της κολλητής φίλης. Εκείνη πάντα ξέρει κάτι παραπάνω ;)

  • Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να δώσετε το δώρο σας. Μην το κάνετε την στιγμή που ο άλλος είναι κουρασμένος ή έχει σκοτούρες στο κεφάλι του. Διαλέξτε μια χαλαρή και ήρεμη στιγμή. Και γιατί όχι συνδυάστε την με ένα καλό δείπνο. Αν έχετε παιδιά καλύτερα να έχουν πάει για ύπνο...
  • Αν δεν είστε σίγουροι αν το δώρο θα αρέσει στο σύντροφό σας αλλά είστε σίγουροι, ότι αν σας πει ότι δεν είναι αυτό που ήθελε θα θυμώσετε, την ώρα που του το δίνετε φορέστε το ωραιότερο σας χαμόγελο και μην ξεχάσετε να πείτε την μαγική φράση  "ελπίζω να σου αρέσει". Πιάνει τις πιο πολλές φορές =)
  • Αν το κατάστημα από το οποίο αγοράσετε το δώρο δεν το έχει τυλίξει καλά τότε κάντε το εσείς! Μην κάνετε όμως το αστείο με τα πολλά κουτάκια και το μικρό δώρο, εκτός και αν αυτό είναι δαχτυλίδι. Δεν είναι αστείο.

Και επειδή μερικές ιδέες για δώρα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν...
  • Αν μπορείτε να διαλέξετε κάτι στο οποίο μπορείτε να χαράξετε το όνομά μας επάνω, θα το βλέπει και θα σας σκέφτεται συνέχεια =)
  • Αν νομίζετε πως είστε έτοιμη για μια τέτοια δέσμευση, και ικανοί να το φροντίσετε μπορείτε να πάρετε μια γάτα ή ένα σκύλο. Προσέξτε να διαλέξετε ένα ζώο που θα ξέρετε ότι το θέλει πολύ και εκείνη/εκείνος.

  • Αν είναι αθλητικός τύπος, μια συνδρομή στο αγαπημένο του/της γυμναστήριο ή εισιτήρια για έναν αγώνα που περιμένει καιρό.

  • Αν η μουσική είναι το χόμπι του συντρόφου σας, τότε ένα Cd ή η επίσκεψη σε μια μουσική σκηνή ή στη συναυλία που περίμενε καιρό μπορεί να είναι η λύση.

  • Το να προσπαθήσετε να μαγειρέψετε, ακόμα και αν δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει μέχρι τώρα, είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμηθεί. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι άλλωστε ;)
  • Τα κοσμήματα για μια γυναίκα και τα μανικετόκουμπα και τα ρολόγια για έναν άντρα είναι δώρα που συνήθως γίνονται για κάποιο λόγο, μιας και τις πιο πολλές φορές είναι ακριβά. Αν όμως η οικονομική σας κατάσταση το επιτρέπει ή βρήκατε κατι ωραίο και οικονομικό μην διστάσετε ούτε στιγμή. 
Αααα και αν έχετε σκοπό να  πάρετε δαχτυλίδι ή βραχιόλι, ψάξτε να βρείτε ένα από τα αγαπημένα της και να το χρησιμοποιήσετε σαν δείγμα για το σωστό μέγεθος. Θα είναι κρίμα να μην της χωράει και θα χαλάσει την μαγεία της στιγμής.
  • Αν πάλι θέλετε κάτι απλό και εύκολο, τότε τα παπούτσια, τα ρούχα, τα φουλάρια και οι τσάντες, τα αρώματα, τα καλλυντικά είναι οι πιο ασφαλείς σας επιλογές. Οι γυναίκα δεν μπορούν να αντισταθούν. Όσο για τους άντρες, τους αρέσει να είναι περιποιημένοι και να φοράνε ωραία και σικάτα ρούχα αρκεί να μην χρειαστεί να τους βάλετε να τα ψωνίσουν οι ίδιοι. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος των ρούχων που φοράει ο σύντροφός σας απλά περάσετε στην επόμενη λύση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ανοίγεις με χαρά και ενθουσιασμό ένα δώρο και ακόμα και αν δεν σου αρέσει να παρατηρείς ότι δεν σου κάνει...

Αυτά λοιπόν είναι μόνο μερικά από όσα πρέπει να σκεφτεί κάποιος πριν κάνει ένα δώρο. Ποια είναι όμως τα δικά σας μυστικά για την επιλογή του τέλειου δώρου;;;;;; Κάνετε δώρα στο σύντροφό σας χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος; Αν ναι τι προτιμάτε;;;


Follow me on

               
  

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενημερωτικό post και σε ευχαριστούμε για τις ιδέες.!
    Πραγματικά έχω βρεθεί αρκετές φορές να κάθομαι ημέρες ολόκληρες και να σκέφτομαι τι δώρο να κάνω στον καλό μου..τελικά καταλήγω στα απλά..κλασσικά ρουχαλάκια!

    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω αυτό θα πει ολοκληρωμένη ενημέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for visiting my blog & taking time to leave me a comment❣❣❣
I really appreciate it ❣❣❣

Instagram & Facebook